Salut

El consell d'administració del Sant Joan força la dimissió de Jordi Colomer

Els consellers al·leguen per unanimitat “pèrdua de confiança” en el director general de Sagessa

Els punts conflictius del pla de reequilibri, sense votació

Nou canvi en la direcció general de Sagessa i, per tant, en la gestió de l'hospital Sant Joan de Reus. El consell d'administració del centre sanitari va reclamar ahir, per unanimitat, que Jordi Colomer posi el seu càrrec a disposició i presenti la dimissió, per “pèrdua de confiança”, a causa del dèficit actual de 3 milions d'euros i el pla de reequilibri presentat ahir. El consell de l'hospital no pot destituir directament Colomer perquè aquest és contractat per Ginsa, així que la setmana que ve es convocarà un altre consell d'administració d'aquesta societat per fer efectiu el relleu. En cas que Colomer no presenti la dimissió, existeix l'opció de destituir-lo.

La marxa de Colomer significarà que el principal càrrec de gestió sanitària a Reus haurà passat per fins a quatre mans en els darrers tres anys. Després de la marxa de José Augusto García Navarro, a finals del 2012, es va convocar un concurs que va resultar desert i que va provocar el nomenament provisional de Josep Maria Benet i Arqué. Un any després, el febrer del 2014, Jordi Colomer va agafar les regnes de la direcció de Sagessa, amb l'objectiu de posar ordre en la gestió, cosa que no ha aconseguit.

Els dos punts més conflictius per estalviar diners amb mesures internes es van deixar fora de la votació del consell d'administració. Aquests eren el tancament d'un accelerador lineal i la reducció del nombre de llits, que suposaria la no-renovació dels treballadors amb contractes inferiors als sis mesos. La consellera delegada del Grup Salut, Noemí Llauradó, es reunirà dilluns amb el comitè d'empresa per parlar de les DPO i debatre les mesures internes d'impacte laboral.

En canvi, sí que es van acceptar els punts referents a no substituir baixes i jubilacions amb tanta freqüència; eliminar les guàrdies dels metges en algunes unitats; demanar que els pacients oncològics de Tarragona i Tortosa que han de fer una prova PET no vagin a Barcelona i es desplacin a Reus, i reclamar a la URV, Ginsa i el Pere Mata que paguin els consums dels espais que ocupen.

Per Ciutadans, les propostes incloses en el pla “van encaminades a empetitir l'hospital”, i ho justifica: “Impedeixen poder assolir el nivell 5 i ens allunyen de poder construir el parc sanitari del sud de Catalunya.” La consellera del PSC, Sandra Guaita, va assegurar que les mesures més importants “depenen d'altres” i “no t'asseguren un equilibri”, i que les qüestions internes “només se centren en els treballadors”. Per aplicar-les, Guaita creu que cal fer una negociació amb el comitè d'empresa.

LA XIFRA

200
treballadors
de l'hospital Sant Joan de Reus es van concentrar ahir a les portes del consell d'administració.

LA DATA

02.05.16
està prevista la reunió
de la consellera delegada Noemí Llauradó amb el comitè d'empresa.

Mobilització dels treballadors

Uns 200 treballadors de l'hospital Sant Joan de Reus es van concentrar ahir al passadís i les portes de la direcció del centre, minuts abans que comencés el consell d'administració.

La protesta dels treballadors va transcórrer sense cap incident remarcable, malgrat que els empleats van expressar el seu enuig per la situació amb crits, picades de mans i, fins i tot, cops als vidres de la sala on es duia a terme el consell d'administració de l'hospital Sant Joan. Els treballadors van demanar la dimissió del director general de Sagessa, Jordi Colomer. Una dimissió que, en el transcurs de la reunió, acabaria també sent sol·licitada pels consellers, que van al·legar “pèrdua de confiança” en el responsable de Sagessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra
MOBILITAT

Calafell obre un debat per replantejar el transport urbà

Calafell
societat

La Pirotècnia Pibierzo de Lleó actua per Santa Anna, el dia gran de la Festa

blanes
medi ambient

Talen 11 palmeres per seguretat a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
societat

La CUP exigeix al govern que acabi amb les activitats il·legals a la Gola del Fluvià

sant pere pescador