Salut

Una alcaldia biennal i una oposició molt recelosa

L'alcalde, Pere Cabarrocas, afronta el seu darrer any de mandat abans del traspàs de l'alcaldia al soci de govern

L'oposició critica la manca de lideratge

Un any després de les municipals, i fruit del pacte de govern entre el grup Independents per Quart-PSC-Candidatura de Progrés (IPQ-PSC-CP) i Quart Actiu-Activisme Municipal (QA-ACM), que preveu, novament, la repartició del mandat, el veterà polític socialista ha esgotat ja un dels dos anys de govern i afronta a la seva última etapa com a polític en actiu després de 34 anys, com a alcalde (26) i com a regidor a l'oposició (8). El retorn de Cabarrocas al capdavant de l'equip de govern va ser rebut amb recel i escepticisme per part dels regidors a l'oposició (AxQ-ERC-AM i CiU), que van recordar-li a Cabarrocas les paraules pronunciades en una entrevista publicada en aquest diari durant la campanya: “Els pactes de govern no arriben mai a bon port.” Cabarrocas assegura que el pacte de govern funciona perquè coneix molt bé el regidor de QA-AM amb qui treballa més estretament –Carles Gutiérrez, que d'aquí a un any el substituirà en el càrrec–, i amb qui comparteix l'experiència d'haver estat treballant colze a colze en un mandat anterior i una mateixa visió de la política municipal: ser al costat de la gent que més ho necessita. Els recels del primer grup a l'oposició s'han convertit, després d'un any, en dures crítiques cap a l'actual gestió de l'equip govern. AxQ-ERC retreu als dirigents del consistori que a hores d'ara ningú no sap les línies de govern per als quatre anys vinents i també hi veu una manca clara de lideratge.

En aquest primer any de mandat, i a pesar que, segons sosté Cabarrocas, l'Ajuntament de Quart gaudeix d'una economia sanejada i té un endeutament de només un 8%, el marge de maniobra per a noves inversions ha estat molt petit a causa dels límits que estableix la llei Montoro. Així que, pel que fa a projectes, cal destacar el canvi de l'enllumenat públic per LED, que quan estigui desenvolupat representarà una rebaixa important en la factura d'aquesta instal·lació, un 65% menys respecte dels 100.000 euros anuals que s'hi destinen ara, i també la millora del sanejament, connectant els habitatges del disseminat entre Quart a la Creueta i Palol d'Onyar al col·lector que va fins a la depuradora.

El tema més mediàtic ha estat la reivindicació que l'escola 9d4t faci estudis de secundària. Una reclamació que, tot i no ser competència de l'Ajuntament, té el seu suport.

les claus

SENSE FIRA DE LA TERRISSA

La tradicional Fira de la Terrissa s'ha deixat en suspens un any per repensar com es pot reorientar. L'oposició ho atribueix a la falta de capacitat de l'equip de govern.

ELS ESTUDIS DE SECUNDÀRIA

L'escola 9d4t reivindica estudis de secundària a la població. El consistori vol que els infants del poble estudiïn en una escola i un institut d'obra i no en aules prefabricades.

EL CONSISTORI

Els relleus, a l'ordre del dia

El relleu que tindrà lloc l'any vinent al capdavant de l'Ajuntament no obrirà cap escenari nou. El maig del 2013 l'exalcalde, Lluís Lloret (CiU), va renunciar al càrrec en un ple extraordinari per deixar pas a Joaquim Cufí (ERC) de resultes també d'un pacte de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia