Salut

Amposta estrena urgències pediàtriques

S'ha habilitat una sala d'espera i un box, decorat per un il·lustrador local

Flamencs, coll verds, gavines i bernats acompanyaran a partir d'ara els xiquets durant l'espera a les urgències de l'hospital comarcal d'Amposta. Les aus del Delta han arribat per fer més amable la nova zona que s'ha habilitat per atendre usuaris de fins a 14 anys i que es va estrenar ahir.

A causa de la demanda de les famílies, l'Ajuntament d'Amposta va convocar una plaça de pediatria. Després que fos declarada deserta, en una situació que es viu arreu de Catalunya, el centre ha format dotze metges i dotze infermers per atendre les patologies urgents. Paral·lelament, s'ha creat un circuit d'admissions específic i s'ha habilitat una sala d'espera i un box per atendre específicament les urgències pediàtriques. Una zona decorada per l'il·lustrador local, Hernán en H, que ha col·laborat altruistament i ha deixat una empremta coneguda gràcies al projecte Som del terreno.

L'objectiu és millorar la qualitat assistencial. “El que volem és millorar el servei a la nostra ciutat, oferint una atenció més específica com a pediatres i cobrint una necessitat que ens demanaven els pares”, assegura l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. El govern local, en aquest sentit, lluitarà per incorporar a l'hospital comarcal facultatius especialitzats en pediatria, tal com es va aprovar en una moció que va reivindicar atenció pediàtrica durant els caps de setmana i els festius, davant la mancança existent fins ara.

Anualment, l'hospital comarcal atén prop de 35.000 urgències, i unes 6.000 corresponen a pacients pediàtrics, dels quals 3.000 són menors de set anys. Una xifra que representa unes vuit urgències diàries. “Hem optat per una formació específica perquè l'atenció pediàtrica estigui molt més considerada”, afirma el director del centre, Josep Saà.

En els casos en què la complexitat supera els serveis que ofereix l'equipament de la capital del Baix Camp, els pacients han de ser derivats igualment a l'hospital Verge de la Cinta, el centre de referència a les Terres de l'Ebre. Precisament, de les urgències pediàtriques ateses l'any passat en un primer moment a l'hospital comarcal, una seixantena es van traslladar a Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia