El Joan XXIII potencia el tractament de ronyó ampliant la unitat de diàlisi

El servei de referència del programa d'atenció a la insuficiència renal a la demarcació està ubicat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on ahir van inaugurar-ne una ampliació per augmentar el nombre de pacients que necessiten la diàlisi peritoneal. Es tracta d'una tècnica de tractament substitutiu de ronyó pels malalts amb insuficiència renal crònica terminal que ara poden realitzar a casa amb una màquina que els facilita el Departament de Salut. A la unitat de l'hospital, on hi tenen dues màquines per fer aquest tipus de diàlisi, ensenyen als pacients la manera de fer el tractament a casa seva, tot i que només ho fan 25 de les 400 persones que fan diàlisi a les comarques tarragonines. El poc coneixement que la població té sobre aquesta tècnica explica el poc ús que se'n fa, segons la metgessa adjunta del servei de nefrologia Carme Garcia. Amb l'ampliació de la unitat, però, volen aconseguir com a mínim situar-se al nivell estatal, on el 9% de pacients fan la diàlisi peritoneal a casa, de manera que poden prosseguir amb més normalitat la seva vida familiar i laboral, ja que el tractament poden realitzar-lo durant la nit, mentre dormen.

Els pacients que han de seguir aquest tractament ho fan a l'espera de ser trasplantats de ronyó, que és el tractament definitiu per als malalts amb insuficiència renal. A l'hospital Joan XXIII l'espera mitjana se situa entre els dos i els tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.