Salut

Els pescadors renoven avui i demà els vots a la seva patrona, la Verge del Carme

Tenen lloc les tradicionals processons marítimes, tot i que els actes més festius ja es van iniciar divendres

A Olot es fa la gran cercavila del drac

La festa de la Verge del Carme arribarà aquest cap de setmana amb una de les imatges més tradicionals de l'estiu: la de les processons en honor a la santa. Poblacions com ara l'Escala, Begur, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Sant Feliu de Guíxols, Cadaqués, l'Estartit o Llançà trauran les seves imatges en processó. En canvi, a Palamós i Roses les processons tindran lloc diumenge, si bé el gruix dels actes ja va començar ahir.

A Palamós, per exemple, la processó es farà demà, i l'embarcació Juan y Virgilio, dedicada a la pesca d'arrossegament, serà aquest any la portadora de la imatge de la verge encapçalant la flota pesquera. I pel que fa els actes paral·lels, a Palamós mateix ahir va tenir lloc la subhasta a veu o cantada, el mecanisme emprat pels pescadors per vendre el peix a les platges i llotges fins que va desaparèixer amb la progressiva informatització de tot el procés, en la dècada dels 90.

No tothom, però, ho celebra per la Verge del Carme, a Blanes, per exemple, les seves festes tenen lloc per Sant Pere. Com a novetat d'aquest any a Begur, la celebració i la processó marítima de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, que organitza l'associació de veïns de Sa Tuna, amb la col·laboració del Club Marítim Sa Tuna, disposarà en aquesta edició, que tindrà lloc avui al matí, de la implicació per primer cop del Club Nàutic Sa Riera. A més, les tres entitats organitzadores no descarten, amb vista a pròximes edicions, ampliar la celebració proposant la seva participació a altres nuclis marítims del municipi.

A Olot, –informa Jordi Casas– la cercavila del drac, el pollastre i el conill va encetar ahir les Festes del Carme, que continuen avui amb el ball de les dues primeres d'aquestes figures tradicionals. Ahir, també van executar els seus balls. Com cada any, el drac va fer les delícies dels espectadors escopint foc per la boca, la cua i les ales. Demà és el torn del conill.

La Mare de Déu del Carme és una de les diverses advocacions de la Mare de Déu. La seva denominació procedeix del mont Carmel, a Israel, i és la patrona de moltes poblacions del litoral mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia