Salut

sanitat

El centre mèdic psicopedagògic d'Osona atén 1.238 persones

La creació i consolidació dels projectes assistencials Respir i Joves en Acció van ser dos dels grans objectius que es van aconseguir durant el 2015

Aquest setembre s'estrenarà el nou edifici a Vic

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (CMPPO) ha publicat la memòria del 2015, de la qual s'extreu que en el darrer any s'han atès 1.238 persones, dividides en dues àrees assistencials: 564 van utilitzar els serveis de salut mental i addiccions, i en la part de logopèdia i psicologia es van atendre 617 persones. Més enllà de les xifres, des de la fundació es fa una valoració molt positiva de les tasques assistencials que el centre va oferir durant el 2015: “Els objectius que ens vam marcar s'han assolit i així ens ho fan saber des del CatSalut i des dels diferents organismes de la Generalitat que són els finançadors del servei”, explica Mercè Generó, gerent de la Fundació CMPPO.

Satisfacció inicial

El 2015 també va quedar marcat per l'arrencada i consolidació de diversos serveis, entre els quals cal destacar dos projectes nous, el Respir i el Joves en Acció: “Pel que fa al Respir, feia uns quants anys que es feien petites accions, però el 2015 s'ha pogut consolidar del tot amb l'ajuda d'una subvenció de la Diputació”, remarca Generó, que explica la importància d'aquest servei: “És un doble respir. D'una banda, per a les famílies, ja que durant uns dies poden gaudir d'activitats diferents, ja que aquella persona que tenen a casa serà fora. També és un respir per a l'usuari, perquè vol dir desvincular-se durant alguns dies dels cuidadors de sempre.”

El projecte Joves en Acció ha permès rebaixar l'edat en què la Fundació CMPPO pot començar a oferir serveis: “Començàvem als 18 anys, però vèiem que era important començar en edats més joves, tot i que per fer-ho no rebíem finançament de les administracions. Ens vam plantejar buscar els recursos i ara podem començar a oferir els serveis a partir dels 15 o 16 anys”, comenta Mercè Generó.

Un pas endavant

El 2015 va ser l'any en què es va posar la primera pedra del nou edifici de la Fundació CMPPO, que serà una realitat aquest mes de setembre: “El dia 1 tenim previst començar-hi a treballar. Per a l'usuari significarà tenir tots els serveis integrats, i no com ara, que es reparteixen per tres o quatre punts de la ciutat. Per als professionals serà un pas molt positiu després de molts anys de treballar en instal·lacions força deficitàries.”

El nou edifici també ha de ser un exemple a seguir pel que fa a la gestió dels serveis de salut mental en l'àmbit català: “Serà un model de porta única d'entrada, que ha d'evitar duplicitats d'intervencions i ha de propiciar la transversalitat. És el que es demanava en el pla integral de salut mental de la Generalitat. Una única gestió en un únic edifici”, explica Generó. Al llarg del 2016 també està previst inaugurar els pisos i l'espai de dia Estivill Camps, a Torelló.

El nou edifici permetrà integrar tots els serveis que ara tenim repartits per diversos punts
Mercè Generó
Gerent de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona
Els objectius s'han assolit i així ens ho fan saber des del CatSalut i els organismes de la Generalitat que són els finançadors dels serveis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRESTRUCTURES

Licitada l’obra de millora entre l’A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera

Abrera

Els empresaris de l’Alt Empordà celebren l’anunci d’una dessaladora

ROSES
MEDI AMBIENT

Presenten recurs contra un projecte solar a la Conca de Barberà

PASSANANT I BELLTALL
URBANISME

Barcelona canviarà el sentit del trànsit a dos carrers d’Horta

Barcelona
SERVEIS

Els autobusos urbans de Manresa estrenen càmeres de videovigilància

Manresa
SOCIETAT

Dos-cents menors atesos en el programa d’addicció a les pantalles de la Diputació

Barcelona
SOCIETAT

Desocupats dos edificis de Badalona on hi vivien 21 persones

Badalona

El Baix Ter rep una subvenció d’1,16 milions per digitalitzar el cicle de l’aigua agrícola

TORROELLA DE MONTGRÍ

L’excedent d’energia solar municipal se cedirà a la ciutadania

El Prat de Llobregat