Es Niu, calamar de potera i poma, tres opcions paral·leles de menús al Baix Empordà
Tres campanyes gastronòmiques coincideixen aquest mes al Baix Empordà. De més antiga a més recent, són les d’Es Niu, a Palafrugell, que arriba a la 21a edició; les tretzenes jornades La Poma a la Cuina de Torroella de Montgrí i l’Estartit, i les segones que dediquen al calamar de potera quatre restaurants de Pals i un cinquè de Regencós.
Es Niu es podrà degustar en 10 restaurants de Palafrugell i els seus nuclis fins al 4 de novembre, amb menús entre 35 i 40 euros que inclouen un vermut amb tapetes d’entrant, el plat fort i contundent que sol barrejar carn i peix cuits a foc lent, postres, vins, aigua i cafè. Com en altres edicions, els comensals rebran una entrada gratuïta per visitar l’exposició temporal de la Fundació Josep Pla.
Pel que fa a les jornades de la poma , volen donar valor al producte de proximitat amb propostes gastronòmiques en set restaurants de Torroella i l’Estartit, entre 22 i 35 euros i fins al 31 d’octubre. Aquest migdia, a la plaça Església de l’Estartit, faran un show cooking de poma amb el pastisser Josep Brugués i el xef Toni Cabrera. La campanya palsenca, finalment, comença demà i s’acabarà el 15 de novembre.