Societat

Sant Gregori fa una anàlisi de l’estat de l’habitatge al poble

Vol detectar les necessitats reals

Començarà una nova fase de protecció oficial de compra a Guillem de Galzeran

L’Ajuntament de Sant Gregori vol saber la demanda real existent d’habitatge al municipi. És per això que ha encarregat un estudi, a través d’una subvenció de la Diputació, per poder definir accions ajustades a la realitat en un futur. En aquest sentit, s’han formulat unes enquestes amb les quals els veïns poden fer arribar la seva opinió. A través de la participació ciutadana, a banda d’analitzar la capacitat de creixement urbanístic, l’ocupació de l’habitatge i el possible creixement poblacional, l’enquesta permetrà obtenir una radiografia tan fidel a la realitat com sigui possible d’una problemàtica, la de l’habitatge, sobretot el social, que forma part de l’agenda de molts consistoris des de l’esclat de la crisi, el 2008.

Municipi pioner

L’alcalde, Joaquim Roca, destaca que el consistori ha mantingut l’habitatge per al jovent com una de les seves prioritats, i en aquest sentit forma part d’una de les línies estratègiques del pla local de joventut. Sant Gregori va ser pioner, al Gironès, en la promoció de pisos de protecció oficial. Des del 1995 s’han dut a terme cinc promocions d’habitatges de protecció oficial amb un total de 80 habitatges. Les tres últimes promocions van començar amb el boom del 2003/2004, van continuar el 2006/2007 i el 2009/2011, en plena rescissió. Pel que fa a aquesta última, es tracta de 36 habitatges en règim de compra.

Quant al lloguer social, existeix una promoció de 18 habitatges al carrer Bruguera, davant la plaça Francesc Macià, que estan gestionats per l’Agència Catalana de l’Habitatge. A partir d’un conveni amb l’Ajuntament, pròximament es gestionaran directament des del consistori quatre habitatges. Per altra banda, el consistori preveu començar una nova fase de protecció oficial de compra al solar del carrer Guillem de Galzeran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.