Ciència

Geologia

Els geòlegs es formen al Jussà

Tremp acull un curs internacional de geologia a dues setmanes de conèixer el veredicte de la Unesco per esdevenir zona Geoparc

La setmana del 4 al 9 de setembre va tenir lloc al Pallars Jussà la segona edició del Geological Boot Camp, un curs internacional especialitzat en geologia organitzat per l'Associació Europea de Geocientífics i Enginyers (EAGE), l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Universitat de Barcelona. El seu objectiu ha estat oferir als participants una visió general de modelització geològica integrada, tractant diverses branques de la geologia, a partir de l'estudi i l'observació dels paisatges i afloraments de roques sedimentàries, la seva disposició i els processos tectònics i estructurals que han tingut lloc a la zona, en combinació amb dades del subsòl de seccions sísmiques i registres de pous. La conca de Tremp i el seu entorn més proper són una font molt rica en patrimoni geològic i paleontològic, motiu pel qual l'Ajuntament de Tremp està impulsant una candidatura per poder tenir el reconeixement de la Unesco com a zona Geoparc, resolució que es coneixerà el dia 30 de setembre al sopar de cloenda del Congrés Mundial de Geoparcs que tindrà lloc a Anglaterra.

Els participants del camp de treball han estat estudiants i joves professionals provinents de diferents indrets d'Europa, com Itàlia, Hoalnda o Dinamarca. Durant els cinc dies que ha durat el curs, els alumnes han realitzat sessions teòriques acompanyades de treball de camp en diferents punts d'elevat interès geològic, tots dins el territori del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec. Alguns exemples dels indrets visitats durant aquests cinc dies són el port de Comiols –una de les portes d'entrada del geoparc–, Faidella, Abella de la Conca o el congost de Collegats. La valoració del curs, tant per part dels assistents com dels organitzadors ha estat molt positiva, ja que els alumnes han pogut assolir un coneixement sòlid del procés de modelització geològica que els serà molt útil per poder-lo aplicar en futurs treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia