Ciència

Ciència

Aprovat el planejament pel nou centre de recerca del CSIC a la Ciutadella

El ple de Barcelona ha aprovat provisionalment i per unanimitat aquest divendres la modificació de planejament per ubicar el nou centre de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) en l’àmbit de la Ciutadella del Coneixement. Ara queda pendent que la subcomissió d’urbanisme de la Generalitat la ratifiqui amb l’aprovació definitivament.

La modificació qualifica d’equipament de sòl on actualment hi ha el Parc Mòbil de l’Estat i on s’ubicarà l’edifici amb els dos instituts de recerca en biociències del CSIC. El nou centre podria arribar a reunir més de 300 persones i uns 40 grups de recerca. L’edifici també tindrà espai per als serveis de la Delegació del govern espanyol al nostre país, com ara oficines, magatzem o arxiu.

Fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Ciència i Innovació l’octubre passat, el consistori va iniciar al febrer la modificació de planejament per qualificar com a equipament el front del carrer de Ramon Trias Fargas, que és on s’aixecarà el futur centre de serveis científics i de recerca del CSIC, en l’àmbit de la salut i que acollirà l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) i de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBM-CSIC), ubicats actualment al Campus de l’Hospital Clínic i al Parc Científic de Barcelona, respectivament.

Els nous sòls d’equipaments tenen una superfície de més de 2.500 metres quadrats i s’ubiquen de manera longitudinal al carrer de Ramon Trias Fargas, formant un rectangle en la cantonada amb el carrer del Doctor Trueta.

L’edifici s’integra amb els equipaments de la Universitat Pompeu Fabra i del nou pol del Mercat del Peix, permetent la connectivitat verda entre els dos parcs de la Ciutadella i de Carles I.

Segons el protocol signat amb el CSIC, l’Ajuntament assumia la modificació del planejament per requalificar el terreny i la tramitació dels permisos urbanístics i de construcció que facin possible la realització del projecte. Mentrestant, el CSIC i l’administració central assumiran els costos de construcció del nou centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Denuncien la violència masclista en el primer aniversari del feminicidi

girona
salut

Cirurgia robòtica pionera per treure un tumor del cap preservant els sentits

Barcelona

Veïns de la Font de la Pólvora reclamen justícia pels dos morts de Sant Joan

GIRONA
Ciència

Aprovat el planejament pel nou centre de recerca del CSIC a la Ciutadella

Barcelona

Vidreres preveu la municipalització de l’aigua a la tardor

VIDRERES
Societat

Netegen la façana fluvial d’Amposta

Amposta
educació

El 97% dels docents han estat destinat a una de les tres primeres comarques escollides

barcelona
infraestructures

L’Estat aprova el projecte per eixamplar l’N-260 fins al coll dels Belitres

portbou