Ciència

Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

També va rebre el premi Jordi Gol a la trajectòria per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i la Medalla Narcís Monturiol per al progrés científic i tecnològic

El psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon (Tarragona, 1924), ha mort avui, a l’edat de 99 anys.

Es va llicenciar a la Universitat de Barcelona en medicina i cirurgia l’any 1949 i es va especialitzar en oftalmologia i psiquiatria. Uns anys més tard, a la mateixa universitat, va fer els estudis de filosofia, i el 1962 es va graduar en teologia a la Universitat de Frankfurt (Alemanya). Entre el 1964 i el 1982 va exercir de professor a l’Escola Professional de Psiquiatria de la UB, i en paral·lel, de 1965 a 1987 va ser director del departament de psiquiatria i salut mental de l’hospital Sant Pere Claver de Barcelona. Aquell mateix any 1964 també va ser un dels creadors de la Fundació Vidal i Barraquer, una entitat vinculada a la Universitat Ramon Llull amb l’objectiu de formar professionals i de fer recerca en els àmbits de la psicologia i de la psiquiatria. Per Font la recerca era com una eina per alleugerir el sofriment humà des d’una dedicació constant. També va ser membre de l’equip de psicoterapeutes de l’Hospital Clínic i Provincial.

Al llarg de la seva vida va publicar diversos articles i quatre llibres científics. A més va ser autor de la definició de salut mental recollida en el desè Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana (1976).

Per tot això, el 1989 va rebre el premi Jordi Gol a la Trajectòria professional i humana, concedit per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears; el 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya; i el 2004 li van fer entrega de la Medalla Narcís Monturiol per al progrés científic i tecnològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia