Ciència

Sam Altman, el poderós tecnoptimista

El cofundador i mediàtic CEO d’OpenAI lidera l’avenç cap a la temuda intel·ligència artificial general (AGI)

Sam Altman, una figura emblemàtica en el món de la intel·ligència artificial, ha estat al capdavant de la revolució de la IA l’última dècada. Altman va destacar des de jove per la seva visió emprenedora i el seu interès per la tecnologia. La seva trajectòria professional és impressionant. Va cofundar OpenAI el 2015, una empresa de recerca en IA que ha desenvolupat models de llenguatge avançats com GPT-3 i GPT-4. Sota el seu lideratge com a CEO, OpenAI ha aconseguit fites importants en el camp de la IA generativa. Anteriorment, va ser president de Y Combinator, una de les acceleradores de start-ups més prestigioses del món, on va impulsar nombrosos projectes innovadors.

Altman s’ha pronunciat en el debat sobre els riscos i beneficis de la IA. Reconeix els perills potencials, però defensa una visió optimista i acceleracionista. Argumenta que la IA pot resoldre problemes globals i millorar la vida de les persones, sempre que es desenvolupi de manera responsable i ètica.

Les tensions internes a OpenAI van portar a la seva polèmica destitució com a CEO el novembre del 2023, tot i que va ser readmès poc després. Aquest episodi va posar de manifest les complexitats de la governança de les empreses d’IA.

Altman lidera WorldCoin, un ambiciós projecte de criptomoneda i identitat digital global. Aquest projecte vol crear una moneda universal i un sistema d’identificació basat en l’escàner d’iris, i ha generat tant entusiasme com la seva prohibició a l’Estat espanyol per la privacitat.

Altman ha subratllat la necessitat d’una regulació adequada de la IA. Defensa un enfocament equilibrat que permeti la innovació mentre es mitiguen els riscos. Ha comparegut davant del Congrés dels EUA i altres fòrums internacionals per discutir sobre el futur de la IA i la seva regulació.

Altman creu que la tecnologia transformarà radicalment el mercat laboral, però veu oportunitats per a noves formes de creativitat i productivitat humana.

La trajectòria de Sam Altman il·lustra la ràpida evolució de la IA i els seus impactes en la societat. Com a líder i visionari, continua impulsant el desenvolupament de tecnologies que poden remodelar el món. El seu llegat en el camp de la IA és innegable, i el seu impacte continuarà sent significatiu en els propers anys. És el més mediàtic d’aquests referents.

L’home de moda de la IA
Nascut el 1985 a St. Louis, Missouri. Cofundador i CEO d’OpenAI. També és CEO de WorldCoin. Va ser president de l’empresa Y Combinator (2014-2019). Té un grau en informàtica per la Universitat de Stanford (no completat).
Previsions catastrofistes
Altman, resident a San Francisco, és conegut per haver creat un fons d’inversió de supervivència amb l’objectiu de preparar-se per a eventualitats catastròfiques globals.
Renda bàsica
Altman és un ferm defensor de la renda bàsica universal i ha finançat diversos estudis per explorar-ne els beneficis, ja que la considera una solució potencial per mitigar l’impacte de l’automatització en el mercat laboral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia