Ciència

Satya Nadella revifa Microsoft amb la IA

Supera Apple en la cursa d’aquesta tecnologia i en la valoració a borsa, influeix sobre Altman i fitxa Suleyman

Satya Nadella ha transformat Microsoft des que va assumir el càrrec de CEO el febrer del 2014. Amb una carrera iniciada com a enginyer elèctric, va obtenir un màster en ciències de la computació per la Universitat de Wisconsin-Milwaukee i un MBA per la Universitat de Chicago. Aquesta sòlida formació li va permetre ocupar nombrosos càrrecs dins de Microsoft des de la incorporació el 1992 fins a la seva elecció com a CEO.

Sota la seva direcció, Microsoft ha aconseguit fites significatives, superant fins i tot Apple en valor de mercat. El seu enfocament estratègic en la IA ha estat determinant. La integració de la IA Copilot, amb tecnologia de ChatGPT, en tots els productes de Microsoft ha revitalitzat el navegador Bing i altres aplicacions. Aquesta decisió no només ha millorat les capacitats de cerca, sinó que ha situat Microsoft al capdavant de la innovació.

Una de les claus de l’èxit de Nadella ha estat l’aliança estratègica amb OpenAI. Microsoft ha fet una inversió significativa en aquesta organització i s’ha convertit en el seu principal accionista comercial. Aquesta col·laboració ha permès a Microsoft oferir serveis d’IA avançats als seus clients i augmentar la competitivitat en un mercat dominat tradicionalment per Google i Amazon.

La influència de Nadella en el retorn de Sam Altman a la direcció d’OpenAI durant la crisi de novembre passat va ser crucial. A més, Nadella ha demostrat habilitat a l’hora d’incorporar talents clau com Mustafa Suleyman, cofundador de DeepMind, a Microsoft AI. Aquesta incorporació ha ampliat l’expertesa de la companyia en IA i ha reforçat la seva posició al mercat. Nadella no s’ha limitat només a aliances americanes. Ha establert una col·laboració estratègica amb Mistral AI, una empresa francesa destacada en IA. Aquesta aliança és un exemple de la seva visió global.

Nadella ha destacat la importància d’una IA segura i equitativa. “La IA ha de ser una força per al bé, ajudant les persones i les organitzacions a assolir més”, ha afirmat. Aquesta visió reflecteix el seu enfocament per transformar Microsoft no només en una empresa tecnològica líder, sinó també amb un profund compromís social.

Sota el lideratge de Nadella, Microsoft ha crescut impressionantment, amb les accions triplicant el seu valor des del seu nomenament. És al mig de la partida.

Menjar-se la poma
Satya Nadella, CEO de Microsoft, ha portat la companyia al lideratge mundial gràcies a l’ aposta per la intel·ligència artificial i aliances estratègiques clau.
L’enginyer que sap gestionar
Nascut a Hyderabad (Índia) el 1967. Enginyer elèctric, màster en ciències de la computació. CEO i president de Microsoft, membre del consell d’administració de la Universitat de Chicago i Starbucks.
Gran estrateg
Satya Nadella ha demostrat ser un líder visionari capaç de guiar Microsoft a través d’un paisatge tecnològic en constant evolució. Les seves decisions estratègiques i aliances innovadores han situat la companyia al cim del sector i han assegurat un futur prometedor en l’era de la IA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.