Ciència

La ciència a l'abast de tothom a Alacant

El Port ha protagonitzat un cap de setmana dedicat a la divulgació científica en el que s'han desenvolupat més de 180 activitats recreatives

  • El nou rector ha participat d'aquesta iniciativa de divulgació científica. B. VIDAL.
  • VÍDEO: Reportatge gràfic de la jornada

L'esdeveniment, l'Street Alacant Science, l'han organitzat les universitats d'Alacant i d'Elx, amb la col·laboració de diferents institucions i ha tingut com a objectiu la divulgació científica des d'una òptica recreativa mostrant els aspectes més apassionants i divertits del món científic.

Milers de persones han desfilat durant tot el cap de setmana per la zona Volvo del Port d'Alacant on han pogut descobrir els secrets de la ciència d'una manera amena i divertida, a través de més de 180 activitats que han servit per a mostrar la part més apassionant i divertida de la ciència.

Malgrat que l'esdeveniment s'adreçava al públic en general, els organitzadors han destacat que ho feia de manera especial als joves d'entre 12 i 16 anys, amb l'objectiu que s'apropen a la ciència d'una manera desenfadada, educativa i divertida.

Els assistents han pogut descobrir molts dels secrets que empra la ciència de manera habitual. Els visitants també han pogut entrar dins una neurona de 15 metres o conèixer una rèplica d'una catapulta medieval.

Les activitats han estat molt variades i han tingut una gran acceptació entre el públic que ha tingut la possibilitat d'aprendre a fer una pizza prehistòrica, conèixer que és el que es pot esbrinar dels ossos a través de la paleontologia o jugar a ser Einstein entre moltes d'altres activitats.

La iniciativa, impulsada per la Universitat d'Alacant i la Miguel Hernández d'Elx amb la col·laboració del port d'Alacant, l'Ajuntament o la Diputació entre d'altres té vocació de continuïtat i tal i com explicava el nou rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar “aquesta és una de les línies que hem de seguir des de les universitats per a divulgar la nostra activitat i atraure als joves al món de la investigació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.