Ciència

La producció científica de la UJI és la sisena de les universitats de l'estat

La Universitat Jaume I s'ha posicionat com la sisena universitat amb una producció científica de major impacte segons els rànquings recollits per l'informe CYD 2011 que inclou dades de 51 universitats públiques i privades del conjunt de l'estat. Millora així respecte a l'informe CYD de l'any passat, on ocupava el lloc 13, i se situa la primera en impacte normalitzat entre les universitats valencianes.

Per àrees, l'UJI arriba fins i tot a ocupar posicions encara més destacades. És el cas de Psicologia, amb una producció científica que es troba en quart lloc en impacte normalitzat. En l'àrea de Ciències de les Decisions es troba en sisè lloc i en l'àrea d'Energia, en el 15. Les àrees en què apareix la Jaume I es completen amb la de Matemàtiques, la investigació de la qual se situa en el número 20 per impacte normalitzat.

El rànquing recollit per l'informe CYD 2011 es basa en l'aplicació SCImago Institutions Rànquing elaborada pel grup SCImago a partir de la producció científica continguda en la base de dades Scopus entre 2006-2010. L'informe destaca com a indicador de referència per a posicionar la qualitat investigadora de les universitats espanyoles l'impacte normalitzat, que té en compte no sols les cites rebudes per una institució, sinó també la rellevància de les revistes que les emeten. Si la mitjana mundial se situa en 1, l'índex normalitzat de la investigació realitzada a l'UJI se situa en 1,31, la qual cosa la posiciona en sisè lloc a nivell estatal a pesar de que per volum de producció ocupa el lloc 36, amb 2.251 publicacions en el període comprès entre 2006 i 2010, una situació clarament vinculada a la grandària de la Universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.