Ciència

La Universitat d'Alacant experimentarà en Elx contra el morrut roig

El tractament pretén controlar la plaga mitjançant un tractament a base de fongs

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Elx cooperaran en la lluita contra el morrut roig i posaran en marxa un projecte de recerca sobre modes de tractament per a controlar per mitjà d'un fong aquesta plaga d'efectes devastadors sobre les palmeres. Aquests experiments es faran en el parc il·licità del Palmerar.

La UA i l'Ajuntament d'aquesta ciutat, conjuntament amb l'empresa Glen Biotech, han subscrit el 27 de març, un conveni per a desenvolupar aquesta iniciativa.

El projecte es basa en l'ocupació del fong beauveria bassiana, un enemic natural d'aquest coleòpter particularment nociu per a les palmeres. Es perllongarà en principi durant tres anys i consistirà a combinar estratègies de control del morrut observant la diferent eficàcia que hi presenta. S'aplicaran en la parcel·la del Palmerar d'Elx denominada Hort de la Rogeta, amb material i suport del servei municipal de parcs i jardins.

L'empresa Glen Biotech aportarà també el material biològic necessari per a l'experimentació científica i formarà el personal municipal assignat. Així mateix, el laboratori de fitopatologia de la UA ha incorporat un investigador procedent de Malàisia que simultàniament estudiarà formes alternatives o complementàries d'aplicació del fong, per exemple, incloent-hi pintura insecticida.

El pla del projecte implica un calendari de tractaments basat en el maneig integrat de la plaga, sostenible i adequat per a la zona i cada situació de la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.