Ciència

L'alumnat de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi participa al “Green Prix” de València

Aconsegueixen el primer premi en la categoria solar i el segon en la categoria elèctrics

L'equip “Eco- dimoni” de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi ha tornat a aconseguir un impressionant resultat després de participar en la competició internacional de vehicles de baix consum ECRACE que s'ha celebrat els dies 12, 13 i 14 de juliol en el Circuit Ricardo Tormo de Xest.

Aquesta competició, juntament amb una de les proves del mundial de motos elèctriques i una carrera de vehicles híbrids, s'emmarca dins de les activitats programades al “Green Prix of Valencia”.

En aquesta competició, els alumnes de l'IES Cotes Baixes han participat amb dos prototips, el Dimoni 2.3-FV en la categoria “Solar” i el Dimoni 1.3 en la categoria “Elèctric”, amb el resultat d'haver aconseguit el primer premi en prototips solars amb un recorregut total de 5.912,5 km/kWh i la segona plaça en prototips elèctrics amb 339,9 km/kWh

L'explicació per aquests espectaculars resultats radica que en el Dimoni 1.3, l'única font energètica és la que li proporcionen les seues bateries de polímer de liti, mentre que el Dimoni 2.3 FV disposa d'unes plaques fotovoltaiques de 200W que són capaços de subministrar energia per alimentar el motor i recarregar les seues bateries amb el que, en dies assolellats, aquest vehicle podria arribar a circular indefinidament i emmagatzemar l'energia sobrant per als períodes sense sol.

Eco-dimoni ha estat l'únic equip d'aquesta competició a aconseguir classificar dos vehicles en les dues primeres posicions, pel que suposa una injecció d'ànim per afrontar nous reptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.