Ciència

La UVic-UCC vol ser referent en la recerca social i sanitària

El Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) posa a disposició de tot el territori la transferència de coneixement

Es presenten els projectes més destacats per a aquest any de les cinc càtedres i quatre grups de recerca que té

“La nostra fortalesa i vocació, com a Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, és especialitzar-nos en recerca i transferència del coneixement i posar a disposició del territori la integració dels serveis sanitaris i socials.” Així va definir ahir Marina Geli, coordinadora des del març del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) d'aquesta universitat, la funció que ha de tenir l'espai que dirigeix. La seva visió de recerca –pluridisciplinària i transversal– es basa en la interrelació de la salut i els serveis socials en àmbits tan diversos com la ciència i la tecnologia, l'economia i l'empresa o el medi ambient, entre altres. Per aconseguir-ho Geli vol aportar la seva “motxilla d'experiència” en l'àmbit sociosanitari.

Entre els objectius de recerca i projectes més destacats de les cinc càtedres del CESS per a aquest any destaca, per exemple, la constitució, dilluns passat, del comitè d'ètica de la recerca de la UVic-UCC, l'oferta d'un mòdul de salut en l'MBA d'aquesta universitat, les jornades R+D+I TIC Salut i Social que es faran el 29 i 30 de setembre a Vic o un projecte sobre l'impacte de l'atenció a la malaltia crònica avançada en hospitals d'aguts.

Pel que fa als quatre grups de recerca que actualment té el CESS, per al 2016 es preveuen projectes d'investigació sobre la millora dels perfils nutricionals dels aliments adreçats a persones amb necessitats especials, la recerca per la millora dels programes de prevenció del suïcidi a Catalunya i Portugal, o bé la promoció de la salut i el benestar físic, psíquic o social dins de l'esport dels joves i infants, a més d'altres projectes futurs com la implementació i difusió del codi ètic del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).

Respecte als dos serveis que actualment acull el CESS, el Dixit Vic i el Sírius Vic, per al període abril-juny en el primer cas s'han previst actes divulgatius sobre la força del voluntariat o el talent de la gent gran, per exemple. Pel que fa al centre d'autonomia personal Sírius Vic es faran activitats formatives com un taller de mobilització i desplaçament segur en la cura de persones amb dependència. Jordi Villà, vicerector de recerca i professorat, va recordar que actualment a la UVic-UCC hi ha quatre centres de recerca desenvolupats però deu àrees d'expertesa previstes en el pla estratègic.

LA XIFRA

5
càtedres
i 4 grups de recerca estan coordinats pel Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC actualment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca