Medi ambient

La PDE recorda la necessitat d'assolir el cabal mínim

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va celebrar ahir el Dia Mundial de l'Aigua amb un acte reivindicatiu a la badia del Fangar del delta de l'Ebre. L'objectiu va ser destacar que per garantir el bon estat i la qualitat de les badies del delta, és imprescindible que el riu mantingui el cabal mínim. La portaveu de la PDE, Susanna Abella, va recordar que els nous plans de conca dels rius de l'Estat espanyol no s'entregaran en el termini previst. Abella va insistir en la necessitat que s'estableixi un cabal ecològic en el pla hidrològic de la conca de l'Ebre per garantir la salut del delta. Amb l'acció d'ahir, es va fer visible l'empitjorament de les zones humides a causa de la poca quantitat d'aigua i de sediments que arrossega l'Ebre, i com això repercuteix en el delta. L'estat de les zones humides afecta, per exemple, en la producció de marisc i en la pesca. L'acte es va presentar de manera complementària a la resta d'activitats, que es van celebrar amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua. Segons la portaveu de la PDE, «l'aigua no és només el que corre per les aixetes, perquè per tenir aquesta aigua, n'hi ha d'haver als rius i a les badies».

k

Veieu les fotos a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona