Societat

Quaranta expedients per consum d’alcohol a la via pública a Castelló

És el primer balanç del dispositiu engegat a l’octubre per l’Ajuntament per posar fi a aquesta pràctica

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries té en curs de tramitació quaranta expedients per consum d’alcohol a la via pública i dos per tinença de marihuana. Aquests expedients són el primer balanç de l’operatiu engegat per l’Ajuntament amb la Policia Local de Castelló d’Empúries des del passat mes d’octubre amb l’objectiu de posar fi a aquestes pràctiques a la via pública.

Durant aquest mes de desembre s’han identificat vint infractors per consum d’alcohol a la via pública i dos per tinença de marihuana. Les multes imposades són de 150 euros cadascuna i 300 euros per als infractors reincidents, però poden arribar fins als 750 euros depenent de la reincidència i de la gravetat de la infracció. Els mesos d’octubre i novembre es van identificar vint infractors, i es va donar la circumstància que una de les persones interpel·lades és reincident. Un altre tret característic d’aquestes infraccions que destaca l’Ajuntament és que la gran majoria de les persones identificades durant aquests controls no són residents al municipi.

Les denúncies que els ciutadans han fet arribar a la Policia Local per sorolls i aldarulls provocats pel consum d’alcohol a la via pública són a l’origen del dispositiu dissenyat per posar fi a aquesta pràctica, basant-se en el fet que incompleix l’article 38.4 de l’ordenança municipal de convivència ciutadana, protecció del medi i ús de la via pública.

Segons informa l’Ajuntament l’operatiu tindrà continuïtat i s’anirà realitzant en diferents zones del municipi, amb la voluntat de continuar sancionant conductes incíviques i més concretament el consum d’alcohol a la via pública.

LA XIFRA

150
euros
és l’import de la multa per aquesta infracció; pot pujar a 300 euros i 750 euros en cas de reincidències greus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia