Un miler de persones protesten al carrer contra el pla d'ordenació urbana del municipi de Calafell

L'alcalde assegura que s'han estimat vuit-centes de les mil quatre-centes al·legacions

La manifestació també va tenir una altra imatge. La de Josep Parera, regidor de l'Agrupació Democràtica Municipal de Calafell (ADMC) i tinent d'alcalde fins que fa setmanes es va desmarcar dels socis de govern –PSC, ERC i ADMC–, per defensar la posició dels veïns afectats. Ahir, va intentar argumentar la seva posició, però va ser interromput continuament per un altre bàndol de manifestants que exhibia una gran pancarta: «Parera traïdor», s'hi podia llegir. Amb l'ambient una mica més temperat, Constantí Ortega, president de les associacions de veïns de Calafell, Segur i les urbanitzacions, va incidir en la delicada situació del municipi «amb un 33 per cent de la població a l'atur», i va qualificar de «monopoli» l'acció del govern. Ortega va sentenciar: «Aquest és l'Ajuntament que no volem: ple de brètols i defraudadors.»

El president de la plataforma unitària contra el POUM, Joan Jesús Torres Masip, va remarcar la «situació de patiment» de tots els afectats i va lamentar que s'hagi arribat a aquesta situació: «Per defensar un dret fonamental com el de l'habitatge ens hem hagut d'organitzar a consciència», va exclamar.

Torres Masip, en declaracions a El Punt, es va mostrar «molt optimista» per la participació «d'unes mil cinc-centes persones», la majoria d'origen aragonès, navarrès o alemany, una circumstància que va motivar que tot el discurs fos en castellà. La plataforma d'afectats no està disposada a acceptar el sistema de cooperació que proposa el consistori: «T'obliguen a fer-te càrrec de les despeses de demolició i al cap d'uns anys et compensen amb un habitatge», detalla Torres Masip, que no entén perquè «l'Ajuntament no centra part del pla a l'espai on se situava la caserna de la Guàrdia Civil, i que l'Ajuntament va vendre a una promotora per vuit milions i mig d'euros». Torres Masip estima en un miler els immobles afectats pel POUM, i des de la plataforma pensa sol·licitar la intervenció del PSC d'àmbit autonòmic, i també de la resta de partits: «Els recordarem que després de l'estiu vénen les eleccions autonòmiques, i que després arriben les municipals, i que nosaltres no volem aquesta gent a l'Ajuntament perquè són imprudents i irresponsables», adverteix Torres Masip.

Per a l'alcalde de Calafell, Jordi Sánchez (PSC), la manifestació va ser un «fracàs» i va assegurar que el consistori ja ha estimat vuit-centes de les mil quatre-centes catorze al·legacions del pla. «Molta gent ja no ha anat a la manifestació, però aquí s'hi barreja la política», diu Sánchez. El pla manté la reserva de sòl per a equipaments, «però els veïns de la zona de Marinada, Correus i hotel Lleida no han de patir perquè les seves propietats no van a terra», afirmava ahir l'alcalde, que també recordava que la revisió del POUM ja s'havia d'haver fet el 1997 i «ara Calafell ja no pot esperar més», concloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANITAT

Detecten a Suècia el primer cas de la variant més letal d’mpox fora de l’Àfrica

BARCELONA

Una alga invasora s’expandeix al fons marí del PN de les Illes Medes

TORROELLA DE MONTGRÍ
successos

Rescaten un home que havia caigut en un pou

HORTA DE SANT JOAN

L’arqueopac de les Coves de Serinyà s’estrena amb 650 visitants en un mes

BANYOLES
tradicions

Els carrers de Gràcia ja llueixen però el conflicte per la cultura popular no s’atura

BARCELONA
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA