Societat

El projecte d’hort ecològic cuidat per discapacitats ja ha arribat a nou escoles

Un dels centres que es beneficien del projecte, de la Fundació Drissa, és l’escola d’educació especial Font de l’Abella de Girona

Es busca la inclusió

El projecte d’hort ecològic cuidat per persones que tenen una discapacitat causada per malaltia mental, que fins ara estava implantat a l’escola Nou de Quart i a les escoles Bosc de la Pabordia i Àgora, s’ha estès aquest curs a altres centres, d’entre els quals destaca l’escola d’educació especial Font de l’Abella de Girona. I també s’ha implantat als col·legis públics Dalmau Carles, Carme Auguet, Montfalgars, Domeny i Vila-roja. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Drissa, que treballa per a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa i l’Ajuntament de Girona. “És un projecte molt motivador, tant per als nens com per als treballadors de Drissa. I els efectes beneficiosos van en la doble direcció”, va explicar ahir el president de la Fundació Drissa, Max Marcó, en l’acte d’inauguració de la botiga Biodrissa al Barri Vell de Girona (carrer Ciutadans 11). Aprendre a l’hort de l’escola és un projecte pedagògic i d’inclusió social que uneix escolars, persones amb problemes de salut mental i gent gran voluntària amb l’objectiu “d’aprendre tots de tots”. “És una bona eina per lluitar contra l’estigma social de les persones amb trastorn mental”, va destacar la gerent de Drissa, Núria Martínez. Aquesta fundació va tancar l’any 2018 amb un creixement de la plantilla de treballadors del 5%, formada per 128 empleats. D’aquests, 82 (un 64%) són professionals amb malaltia mental. Amb els diversos serveis que presta aquesta entitat, l’any passat va atendre 600 persones amb algun trastorn mental. L’entitat va aconseguir que 77 usuaris trobessin un lloc de treball en el mercat laboral ordinari.

Drissa va tancar el 2018 amb una facturació de 1.058.745,60 euros. El projecte Biodrissa representa un 10% dels ingressos i l’objectiu de la fundació és que arribi a ser d’un 25% en tres anys.

LA XIFRA

600
persones
amb algun trastorn mental van ser ateses l’any passat per la Fundació Drissa

Nou punt de venda Biodrissa a Girona

Tot i que l’establiment va obrir portes a finals de l’any passat, dijous va tenir lloc l’acte d’inauguració de la botiga Biodrissa al Barri Vell (Ciutadans, 11). És el segon punt de venda que la marca té a la ciutat després de la parada al mercat del Lleó. L’espai ofereix productes ecològics frescos i preparats per emportar o per degustar a la mateixa botiga. Hi treballen tres persones amb problemes de salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia