Societat

CRONOLOGIA

1997
1-7
La direcció general
de la Guàrdia Civil aprova l’organització de la comandància de Girona. La caserna és punt fiscal i base de missions especials.
1968
1-2
L’alcalde i el secretari
fan l’escriptura pública de la donació a favor de l’Estat de la finca número 2.329, amb dos acords anteriors de ple. En la inscripció, s’hi exposa que la donació és perquè es faci la caserna de la Guàrdia Civil abans de cinc anys i que l’ús s’ha de mantenir durant 30 any. “Si no es compleix això, hi haurà la reversió automàtica de l’immoble cedit.”
2001
22-3
El Ministeri
respon al senador Jordi Xuclà (CiU) que la finca és per a “habitatges logístics” i que preveu fer-hi una “residència social”, no pas cedir-la.
2008
15-1
L’Ajuntament
–a la foto de M.B., en el ple de l’octubre– es compromet a continuar les converses amb el Ministeri perquè la vila recuperi l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ja que no es destina a l’ús pel qual es va cedir. CiU, amb l’alcaldessa Imma Colom al capdavant, el PSC i Tossa Unida (TU) acorden el text. Un text inicial de TU, amb el suport del PSC, demanava “accions legals imminents”. L’edifici és centre de vacances per a alts comandaments, s’exposa en el ple municipal de gener.
1972
24-8
La Guàrdia Civil
accepta l’aportació municipal del 10% de cost de la caserna que havia ofert el ple. El consistori pagarà 500.000 pessetes.
2018
12-7
L’Ajuntament de Tossa
dona per resolta la cessió de la finca del carrer Joan Maragall a l’Estat. Vol que reverteixi al poble ja que no és una caserna.
2019
2-1
L’advocacia de l’Estat
demana que l’acord de ple sigui nul i l’impugna, ja que diu que encara fa ús de la finca, i l’Ajuntament no se la pot quedar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia