Societat

Corredors i romans coincideixen a l’Escala

La marató d’Empúries i la fira del Triumvirat Mediterrani celebren nova edició aquest cap de setmana

Ambient assegurat aquest cap de setmana a l’Escala. La vila celebra dues activitats molt esperades: la fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani i la marató d’Empúries, que es va endarrerir perquè no coincidís amb la jornada electoral. La fira es fa dissabte i diumenge i arriba a la 24a edició amb un programa que ofereix una quarantena d’activitats repartides entre el nucli antic de l’Escala i el recinte del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. Es fan visites romanes, jocs d’època, tallers d’oficis i artesans romans i noves activitats, com l’Odissea per a menuts i tallers de criatures mitològiques o l’spa a la romana, taller de recreació termal que permet que els participants facin els seus propis ungüents, a més de les esperades activitats de recreació històrica que majoritàriament tenen lloc demà a Empúries, en què es fa jornada de portes obertes. El nucli antic acull el mercat, cercaviles, espectacles –el de foc serà demà a la nit a la Riba– i lluita de gladiadors. Hi ha servei de transport gratuït entre el nucli antic i el MAC-Empúries.

Quant a la marató, aquest és la 16a edició i la 10a de la mitja marató i la prova dels 10 km. Seran diumenge al matí, amb sortida i arribada al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. Per segon any, també hi haurà un campionat minimalista i descalcista per a cadascuna d’aquestes proves. El dia abans es farà la 6a marató infantil i la 2a cursa dels 5 km. Un dels canvis és que no se sortirà des de davant del MAC-Empúries, sinó que coincidint amb les activitats del Triumvirat, els corredors sortiran del centre de l’Escala, a la zona de la Punta. També hi ha la Fira del Corredor al pavelló municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia