Educació

educació

promoció

Igualada vol donar més visibilitat als seus estudis de formació professional

Un nou cicle del tèxtil assoleix el mínim d'alumnes

Les formacions en desenvolupament d'aplicacions no omplen tot i tenir una elevada inserció

L'Ajuntament d'Igualada està decidit a donar una empenta als estudis de formació professional que s'imparteixen a la ciutat.

L'institut Milà i Fontanals estrenava aquest curs el cicle formatiu de grau mitjà en fabricació i ennobliment de productes tèxtils. “S'hi han matriculat 22 alumnes, i el mínim que ens havíem marcat per mantenir-lo era de 20”, reconeix la tinenta d'alcalde de Dinamització Econòmica i Coneixement de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón. Tot i que encara falta afegir-hi les matriculacions que es puguin fer al setembre, des del govern municipal volen iniciar accions promocionals per realçar uns estudis “que durant anys han estat una mica invisibles”, segons Chacón. I això que la inserció laboral és elevada. Segons la regidora, el grau mitjà del ram tèxtil “té sortida professional garantida, hi ha empreses esperant”.

Menys alumnes tenen els cicles de grau superior en desenvolupament d'aplicacions multiplataforma i el de desenvolupament d'aplicacions web. La regidora lamenta que “en caldrien trenta i hi ha la meitat d'alumnes”. En el cas dels alumnes de programació, des del govern apunten que “abans que acabin els estudis les empreses ja se'ls emporten”.

Relació amb la indústria

A banda de fer accions promocionals, amb Ensenyament i la Unió Empresarial de l'Anoia han començat a revisar els estudis que s'imparteixen en diferents branques per tal que s'actualitzin i s'adaptin a la realitat dels diferents sectors productius i a les demandes de les empreses.

El primer sector ha estat el del metall, on s'ha revisat “assignatura per assignatura en una taula amb la participació de més de trenta empreses”, explica Àngels Chacón.

A Igualada comencen el curs prop de 1.500 alumnes de formació professional, entre els de l'institut Milà i Fontanals i els de l'escola municipal d'art Gaspar Camps.

Nous estudis al Campus Universitari

El Campus Universitari d'Igualada arrencarà el curs amb més de 400 alumnes. Enguany s'incorpora a l'oferta formativa el doble grau en fisioteràpia i nutrició de la Universitat de Lleida, amb divuit alumnes. L'objectiu del govern és portar nous estudis relacionats amb la salut i els sectors productius de la ciutat en un termini de dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia