Educació

L'institut Montilivi i la Salle tenen ‘bonys' de 1r d'ESO

Aquest curs hi ha 44 grups de 1r d'ESO a la ciutat de Girona, dos més dels previstos inicialment

Ensenyament i l'Ajuntament estan en converses per trobar una solució per al curs vinent

Les necessitats d'escolarització d'alumnes de secundària a la ciutat de Girona han obligat el Departament d'Ensenyament a crear un grup de més de 1r d'ESO a l'institut Montilivi –una situació que havia previst el Departament i que aquest diari ja va anunciar l'abril passat– i un altre grup també de 1r d'ESO al col·legi concertat La Salle. Amb aquests bonys, que són grups d'alumnes que no es converteixen en línies senceres d'escolarització en els centres on s'ha creat, els dos centres tenen cinc grups de 1r d'ESO, respectivament. En total, aquest curs hi ha 44 grups de 1r d'ESO a Girona, dos més dels que s'havien calculat.

En previsió que el proper curs es repeteixi aquesta situació, Ensenyament i l'Ajuntament de Girona han iniciat converses per mirar de trobar una solució. El director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, ha explicat que la proposta que han posat sobre la taula és crear una doble seu de l'institut Ermessenda –situat a l'edifici Bisbe Cartanyà, del Bisbat de Girona– amb la instal·lació de mòduls prefabricats a sota de l'escola Pericot. “La previsió de creixement de grups està clar i l'Ermesenda no té capacitat per encabir més alumnes”, va dir Polanco. “Hem de trobar una solució per als propers anys i la creació d'una doble seu per a l'Ermessenda seria una bona sortida tenint en compte que la demanda prové d'aquesta zona”, va raonar.

Aquesta proposta, però, no convenç l'Ajuntament de Girona i, segons ha explicat la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, el consistori s'ha compromès amb Ensenyament a buscar un terreny a la zona sud-oest de Girona per poder-li-ho oferir i on es pugui posar en marxa, amb mòduls prefabricats, un nou centre de secundària de quatre línies que concentrés les dues línies actuals de l'Ermessenda i les altres dues que sortiran dels bonys actuals. “La voluntat és no estar patint cada any per aquest tema i trobar un lloc que doni resposta a aquesta necessitat”, va declarar Muradàs. El director d'Ensenyament es va mostrar obert a estudiar diferents possibilitats, “sempre que no impliqui el trasllat dels alumnes d'un lloc a una altre de la ciutat”. Polanco va destacar que el pic d'alumnes de secundària s'allargarà uns sis anys i que després hi haurà una davallada. Reconeix però que les dues línies de l'Ermessenda es mantenen en el temps i que caldrà trobar un espai propi i definitiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia