Educació

La UdL posa en marxa una càtedra de salut

Finançada per Asisa, s'estrenarà amb un congrés internacional sobre salut i qualitat de vida

La Universitat de Lleida (UdL) ha posat en marxa la càtedra de salut, educació i qualitat de vida gràcies a un conveni de col·laboració amb Assistència Sanitària Interprovincial d'Assegurances SA (Asisa), que aportarà finançament durant dos anys.

Dirigida pel catedràtic de sociologia de la UdL Fidel Molina, aquesta nova càtedra universitat-empresa implica les facultats d'Educació, Psicologia i Treball Social, i d'Infermeria i Fisioteràpia, a través del Grup d'Estudis Societat, Salut, Educació i Cultura (Gesec).

La primera activitat que durà a terme la nova càtedra serà un congrés internacional sobre salut, educació i qualitat de vida que es farà a finals d'octubre. També posa en marxa tres premis, per als millors expedients acadèmics de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia i de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, i un altre per a la millor tesi doctoral dels àmbits que comprèn la càtedra.

La càtedra de salut, educació i qualitat de vida planteja una recerca interdisciplinària que vertebra aquests àmbits socials a través de diversos eixos transversals: la interculturalitat, la qualitat de vida, les relacions intergeneracionals, la perspectiva del gènere, la mediació i resolució de conflictes, i la “nova ruralitat”.

També desenvoluparà activitats de formació, principalment als màsters oficials de recerca en salut i formació del professorat de secundària i batxillerat, formació professional i ensenyament d'idiomes. El rector de la UdL, Roberto Fernández, defensa que la col·laboració entre universitat i empresa és “una de les claus” per millorar la transferència de coneixement, que “és el gran repte d'Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia