Educació

Educació

Projecte escolar contra el malbaratament dels aliments

Estalviar és cosa de nens

L'escola Rosa Sensat de Reus acull la primera acció d'un programa que fomenta l'aprofitament del menjar

Els nens celebraran la Festa dels Aliments el dia 15

“Els pares n'haurien d'aprendre, dels fills. I tant”, va dir la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Reus, M. Dolors Sardà, durant un taller adreçat als infants a l'escola Rosa Sensat que es va fer el passat dijous i amb l'aprofitament dels aliments com a tema central. I és que “si volem construir un món més sostenible”, va apuntar, s'ha de començar per conscienciar els més petits, que són “el futur”. L'activitat va aplegar una trentena de xiquets de quart de primària del centre acadèmic i els va servir per conèixer les pautes adequades que cal dur a terme, també a casa i amb la família, per tal de no malbaratar aliments i estalviar.

En el marc dels esdeveniments que formen la Festa dels Aliments, que tindrà lloc a la plaça de la Llibertat el proper 15 d'octubre, la canalla de l'escola Rosa Sensat va tenir una visita del tot inesperada, la de l'àvia Paquita que tot ho aprofita. Aquesta els va explicar com es poden aprofitar els aliments abans de llençar-los. “Ho sabíeu, que cadascun de nosaltres llença 32 quilos de menjar al cap d'un any?”, va preguntar a uns bocabadats alumnes. La despesa d'aquest malbaratament, a més, també suposa un elevat cost per a l'economia familiar, d'uns 800 euros. “Imagineu-vos tot el que us podríeu comprar. Amb aquests diners, podríeu tenir un parell de Play Station o tres o quatre tauletes”, els va descriure per fer-los entendre el valor que tenen els aliments.

El taller va ser la primera acció directa del projecte que s'ha celebrat en un centre escolar de la ciutat i que, al llarg del curs, es repetirà en d'altres. Si bé la Festa dels Aliments està organitzada per la regidoria de Benestar Social del consistori reusenc, des de la d'Ensenyament, Sardà va deixar clar que s'hi ha volgut donar suport. “Entenem que és un projecte en comú de tots”, va subratllar.

La Paquita que tot ho aprofita va tancar la seva intervenció tot convidant els menuts a prendre part en la trobada del dia 15. De passada, els va anunciar els premis que podran aconseguir-hi. Un concurs de dibuix anomenat Aprofitem els aliments els permetrà optar, entre d'altres, a entrades per anar de franc a Port Aventura o a abonaments per al CF Reus Deportiu i el Reus Deportiu d'hoquei patins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia