Educació

Educació

Objectiu: Millor expressió oral

L'Escola Oficial d'Idiomes participa a un projecte europeu amb centres de cinc països per dissenyar noves eines pedagògiques en l'aprenentatge d'idiomes

D'ara fins al juliol s'afronta la part pràctica amb alumnes

L'escola oficial d'idiomes (EOI) de Girona està enfilant el darrer tram d'un projecte europeu iniciat el 2014 en col·laboració amb d'altres centres formatius: l'Escola Oficial d'Idiomes de Roquetas de Mar (Almeria), la Het Perspectief i l'Stedelijk CVO Encora (centres de Bèlgica), la Järfälla Lärcentrum ( Suècia), y la Miðstöð símenntunar á Suðurnesjum (Islàndia). En el marc d'un projecte europeu Erasmus +KA2, anomenat Speakinf for yourself, diversos professors de cada centre —en el cas de l'EOI de Girona cinc, tot i que en representació de tot el claustre del centre— han estat planificant, analitzant i configurant un conjunt d'eines i material a fi que els estudiants d'idiomes puguin millorar la seva expressió oral de forma més autònoma. A través d'un treball conjunt a través de reunions virtuals i correus electrònics, però també amb algunes reunions presencials han elaborat el material posant en comú les diferents metodologies de cada país i les experiències pròpies. Tota la metodologia es bolcarà en una pàgina web del projecte al juliol vinent, a fi de fer-lo extensible no només a nivell intern de cada centre, sinó també per compartir-lo a tota la comunitat educativa local, nacional i internacional. Entre el material s'hi trobaran tècniques de coaching, activitats motivadores que treballen diferents aspectes de l'expressió oral i material de suport per al professor. El material és flexible tant pel que fa als idiomes —és a dir, no s'ha desenvolupat pensant específicament en l'aprenentatge d'una llengua concreta— com al nivell dels estudiants.

Abans de difondre el mètode, però, en aquesta darrera fase del projecte, ve l'hora de la veritat: posar-lo a la pràctica. En paraules de la coordinadora Pedagògica i coordinadora dels projectes Erasmus+ KA2 de l'EOI Girona, Sandra Díaz, és la part “més interessant, perquè es començarà a veure el resultat, que podrem valorar definitivament al juliol vinent.” Díaz, però, avança que l'experiència de treball en equip amb professionals d'altres països ha estat “una experiència molt enriquidora i profitosa, que ha servit per conèixer altres mètodes de treball, i que ha portat a molta reflexió i debat”. Díaz pensa que la part pràctica que ara es començarà a desenvolupar, serà un nou enriquiment per al mètode i els propis professors gràcies a la interacció amb els alumnes. De fet, la valoració inicial és tan positiva que el centre ja ha inicitat la sol·licitud per participar a un altre projecte Erasmus +, en aquest cas per potenciar la formació del professorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia