Educació

universitats

El claustre de la UdL avala la gestió del rector, però li reclama més consens

Fernández es mostra partidari de retirar símbols franquistes, però diu que és decisió de l'alcalde

Anuncia reforços en recerca i plans de docència virtual

El claustre de la Universitat de Lleida (UdL) va aprovar ahir l'informe anual de gestió del rector Roberto Fernández per 48 vots a favor, 15 en contra i 17 en blanc, sobre un total de 80 emesos. La comunitat universitària, per tant, va avalar l'equip de govern universitari, però no es va estalviar les crítiques, com ara pel fet de no implicar-se a demanar la retirada de noms feixistes dels carrers de Lleida o a presentar l'anunciat protocol per a la resolució de conflictes, un compromís del mateix rector arran del tancament d'un grup d'estudiants.

Pel que fa als noms de carrers de personatges vinculats al franquisme, Fernández es va mostrar partidari de retirar tot símbol feixista, però va dir que a la UdL no li pertocava moure fitxa i que era decisió de l'alcalde i de la Paeria. La petició que la UdL exigís la retirada d'aquests noms l'havien fet col·lectius d'estudiants i va tenir el suport de docents i personal.

Sobre el protocol de mediació, el rector va anunciar que aviat el presentarà i que el retard era degut al fet de cercar l'acord més ampli possible. De fet, el consens i la participació van ser les demandes més repetides pels membres del claustre.

Durant el seu discurs, el rector va parlar d'enfortir els centres adscrits d'Igualada, Barcelona i Madrid, i també va anunciar que en breu presentarà un pla de docència virtual. A tot això caldrà sumar la posada en marxa d'un pla de promoció destinat a atreure estudiants i a crear mecanismes de participació dels universitaris. També vol potenciar la recerca i la internacionalització de la UdL.

LA XIFRA

48
vots a favor,
15 en contra i 17 en blanc va ser el resultat de la votació de l'informe de gestió del rector de la UdL.

LA FRASE

L'aplicació de la llei de la memòria històrica l'ha de fer l'Ajuntament de Lleida i no la UdL
Roberto Fernández
Rector de la UdL

Delfí Robinat presidirà el consell social

El govern ha nomenat Delfí Robinat nou president del consell social en substitució de Ramon Roca. Robinat presideix la Cambra de Comerç de Tàrrega des del 2010 i dirigeix l'empresa Casa Delfín, especialitzada en equipament per a l'hoteleria. D'altra banda, el claustre també va acordar nomenar l'advocat Joan Betriu Monclús nou síndic de greuges de la UdL en substitució de Francisco Javier Aquilué.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia