Educació

Insten a no dividir l'IES Ermessenda en dues seus

La comunitat educativa critica que l'acord entre Ensenyament i l'Ajuntament de Girona podria crear els pròxims anys “greuges comparatius entre l'alumnat”

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) a Girona ha mostrat el seu rebuig als plans del Departament d'Ensenyament, consensuats amb l'Ajuntament de Girona, de dividir l'institut Ermessenda en dues seus en espera que l'institut se situï definitivament a les naus de l'antiga Simon a partir del curs 2019/20, i ha recordat la necessitat de crear un nou institut en una altra zona. Segons informa l'ACN, ja han demanat una reunió tant amb el delegat d'Ensenyament, Josep Polanco, com amb la regidora de l'àrea a l'Ajuntament, Isabel Muradàs.

Concretament, la intenció del govern és que l'Ermessenda tingui a partir del curs que ve tres grups més de 1r d'ESO, però que aquests no estiguin al Casal Cartanyà, sinó en uns mòduls prefabricats en un solar a tocar de l'escola Bosc de la Pabordia. El MUCE –format per la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) i els principals sindicats de docents i d'estudiants– assegura que dividir l'Ermessenda en dues seus no és la solució. Primer, perquè això suposaria “dificultats” per al professorat i la gestió del centre, i podria “crear greuges comparatius entre l'alumnat que estigui en una o altra seu en condicions molt diferents”. Segon, perquè cal crear un nou institut en una altra zona de la ciutat. I tercer, perquè aquesta solució “no dóna resposta a les fins a 48 línies que preveuen necessàries el curs 2021/22”.

La presidenta de la Fapac, Gisela Vicenç, precisa que no estan d'acord en la solució provisional per als pròxims anys però que no s'oposen al fet que l'Ermessenda estreni edifici el 2019 a la carretera Barcelona, perquè, de fet, l'institut donarà servei als barris de Montilivi, Palau, Santa Eugènia i Sant Narcís (on la demanda és més elevada). Per la seva banda, Tomàs Sindermann, del sindicat d'estudiants (SEPC), remarca que esperen “tot el suport dels diferents grups municipals” per mantenir-se “ferms” en la necessitat de crear un nou institut, tal com es va aprovar per unanimitat en una moció en el ple del novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia