Educació

Municipal

Últim tràmit per l'hospital veterinari de Torrelameu

La Diputació confirma que se n'ha de fer la licitació abans del mes d'abril i manté que les obres de l'edifici de Veterinària estaran enllestides al febrer

Les obres de la planta baixa del primer edifici on hi ha d'haver els estudis de Veterinària i Ciències en Sanitat Animal de la Universitat de Lleida (UdL) s'acabaran al febrer. D'aquesta manera, les sales per fer-hi les necròpsies i els laboratoris ja estaran a disposició dels alumnes i dels docents.

Així ho va anunciar aquesta setmana el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en el decurs d'una visita d'obres a l'edifici del campus d'Agrònoms. Reñé també va dir que entre març i abril es posarà a licitació l'edifici de l'hospital veterinari de Torrelameu (Noguera), que ha de servir per complementar l'oferta d'instal·lacions d'aquesta carrera.

Després de començar a impartir els estudis de Veterinària, durant el curs passat feia falta fer construir els equipaments necessaris per a l'alumnat i per al professorat. Les obres del primer edifici que fan en aquest sentit, l'aulari i laboratori, ja estan en la recta final. Joan Reñé ha indicat que el ritme d'obres és “absolutament adequat'' de manera que si tot va bé, al febrer ja estarà a disposició dels alumnes i professors la planta baixa, on hi haurà les sales de necròpsies i laboratoris. Així mateix, al maig, està previst que també estiguin acabades i a disposició les dos plantes més que hi ha a l'edifici, en què hi haurà oficines i despatxos a la primera, i l'aulari docent a la segona. L'edifici del campus d'Agrònoms ocupa més de 1.200 metres quadrats.

Reñé recorda que l'obra es va pressupostar per 2,3 milions d'euros i que es va adjudicar per 2,1. Ara, després de fer alguns retocs al projecte, a petició de la UdL, faran la licitació del segon edifici, que serà l'hospital veterinari de Torrelameu. Això podria tenir lloc entre el març i l'abril i, així, les obres començarien al llarg d'aquest 2017.

Per la seva banda, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, va qualificar de “dia històric” la visita d'obres d'aquest edifici, que serà per uns estudis llargament reivindicats a Ponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia