Educació

Maçanet de la Selva tindrà un educador de carrer

L'Ajuntament està redactant el projecte per tenir en conveni amb Vidreres places d'unitat d'escolarització compartida

També treballa en un centre obert per a famílies i joves

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva està redactant un projecte per tenir una unitat d'escolarització compartida (UEC) i un educador de carrer. Aquesta iniciativa forma part d'un seguit d'accions en l'àmbit educatiu en part noves i algunes a les quals es pretén donar un nou caire o més impuls, segons va explicar la regidora d'Ensenyament, Natàlia Figueras, que confia que la UEC ja estigui operativa al setembre. La figura d'educador de carrer, per la seva banda, permetrà donar suport a joves del municipi que presenten més problemes i en risc d'exclusió social.

La UEC es farà en conveni amb Vidreres, i permetrà donar formació als alumnes d'institut fora de l'entorn del centre amb l'objectiu que tinguin una atenció més individualitzada i adaptada a les seves necessitats. “Els alumnes de secundària fan una part obligatòria del temari a l'institut i l'altra a la UEC”, va explicar Figueras. Dins de la formació que es donaria a la UEC es vol introduir la jardineria, segons va avançar Figueras. També es vol donar impuls a l'escola d'adults, situada a Can Trinxeria, i tenir el reconeixement oficial com a escola d'adults. “Treballem per arreglar-la, i volem tenir el reconeixement oficial d'escola d'adults, que ara no hi és”, diu la regidora.

A les urbanitzacions

Fins ara, hi afegeix, en aquest espai s'ha apostat molt per activitats estrictament formatives d'idiomes i fa un any es va ampliar introduint els cursos de cuina, les manualitats i les classes de reforç. “També hem sortit a les urbanitzacions, ens hem descentralitzat. Ara estem treballant en la dinamització de l'espai, hi tenim una sala polivalent i la volem fer seu d'un centre obert, un projecte que seria el paraigua de moltes activitats que estem fent ara: psicologia a famílies, per a joves, ajuts per trobar una sortida laboral”, explica. Un dels principals punts del centre obert serà la figura de l'educador de carrer, que es crearà de nou. “Estem fent el projecte i hem de veure com ho fem per buscar finançament extern”, diu Figueras, que calcula que el cost per fer totes les activitats i canvis que es volen introduir és d'aproximadament 28.000 euros.

Música a les escoles

Finalment, un dels nous projectes educatius és apropar l'escola de música a les escoles. Per aquest motiu l'Ajuntament ja ha ampliat les hores que fa el director de l'escola de música, amb la previsió que doni servei als migdies a les escoles. “Ara si vols fer música t'has de desplaçar a la capella de Sant Sebastià i apuntar-t'hi”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.