Educació

pagesia

escola

L'Escola de Pastors comença un nou curs

Es tracta de la novena promoció i té 22 alumnes inscrits

L'Escola de Pastors de Catalunya comença un nou curs amb un grup de 22 alumnes –catorze homes i vuit dones– que provenen de tot Catalunya, Mallorca i el País Basc. Les edats comprenen des dels 20 anys fins als 44 anys, i un 68% venen d'un entorn rural, respecte al 32% restant, que provenen jd'un entorn urbà. Un 45% dels alumnes són naturals de la demarcació de Barcelona, un 14% de Tarragona, un 14% de Girona i un 9% de Lleida. La resta, un 18%, són de fora de Catalunya.

Des de la seva creació l'any 2009, l'Escola de Pastors ja ha format 111 persones d'arreu de Catalunya. D'aquestes, el 58,6% es dediquen a la pagesia, en la majoria de casos tirant endavant un projecte propi, treballant per a altri o fent de pastors de muntanya. Només el 22,5% no continuen amb la professió. La majoria dels alumnes tenen formació en cicles formatius, un 52%, contra els que tenen estudis universitaris (14%), de batxillerat (14%) o graduat escolar (19%). Un 23% són a l'atur i un 77% treballaven en el moment que se'ls va seleccionar.

L'orientació principal que trien la majoria d'alumnes és la producció lletera, des d'una posició de producció ecològica i tenint com a base de l'alimentació la pastura natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia