Educació

Les empreses demanen a l'institut La Garrotxa més graduats d'FP dels que té

Superada la crisi, al sector industrial li fan falta tècnics i tècnics superiors

Només un 3% dels alumnes que acaben un cicle continuen buscant feina

El saldo a favor de l'institut La Garrotxa d'Olot quant a la demanda de graduats d'FP i els índexs d'ocupació d'aquests alumnes són uns bons indicadors del final de la crisi econòmica que va arrasar el país des del 2008 fins fa poc. Tant el director d'aquests institut, Jordi Antiga, com el cap d'estudis de formació professional, Eduard Campderic, han coincidit a constatar que al sector industrial garrotxí li calen tècnics i tècnics superiors, és a dir, comandaments intermedis preparats. Segons ell, això es constata en totes les famílies d'FP que s'imparteixen al centre, fins i tot en la del sector de la construcció, l'equivalent als antics estudis d'aparellador. “Quan es va iniciar la crisi el 2008, els professors havíem d'anar trucant a les empreses per trobar llocs per a les pràctiques dels nostres alumnes; ara ja no, és al revés”, indica Campderic.

Un i altre han fet aquestes declaracions durant la presentació de l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals de l'institut olotí feta per la subdirectora d'FP del centre, Carme Espunya. Els índexs són dels millors dels últims anys, segons ella, ja que només un 3% dels alumnes que van acabar un cicle d'FP el curs passat a l'institut La Garrotxa encara busquen feina. Aquesta dada contrasta amb les dades generals d'atur a Catalunya, que són d'un 14,8%, i amb la taxa catalana de desocupació dels joves d'entre 16 i 24 anys, d'un 40,2%.

Dels graduats d'FP al centre, un 47% han trobat feina, un 23% combinen estudis i treball, i un 27% continuen estudiant. El tipus de contractació és temporal en un 54% dels casos i indefinida en un 30%.

Un 54% treballen a jornada completa i un 66% d'aquests cobren al voltant de 1.100 euros i un 13%, entre 1.200 i 1.500.

A més, la meitat dels graduats troben feina a través del centre on van fer el cicle formatiu.

LA XIFRA

166
graduats
d'FP de l'institut olotí han participat en l'enquesta feta sis mesos després d'acabar els estudis.

Innovació per solucionar problemes reals

L'institut La Garrotxa participa en el programa Innova-FP amb vuit projectes que potencien la creativitat dels estudiants per trobar solucions a problemes reals amb què es troben les empreses. Algunes ja s'apliquen, com ara una premsa per a ceràmica i un aparell per a les mànegues dels bombers. El centre, a més, ha apostat per la mobilitat internacional dels seus alumnes. Aquest any fan 17 estades a l'estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.