Educació

Malestar a Argentona pel canvi d'una línia de P3

L'AMPA de l'escola Les Fonts vol que es mantingui el pacte amb l'Ajuntament pel qual el curs que ve el centre havia de tenir la segona línia de P3

Malestar entre l'AMPA de l'escola Les Fonts d'Argentona. I és que els pares d'aquest centre han denunciat “l'incompliment del pacte” que, segons ells, ha fet el govern d'Argentona (CUP-ERC-PSC-ICV) sobre el repartiment de línies de P3 que afecta aquest centre i l'escola Argentona. Fa un any es va acordar al Consell Municipal Escolar una alternança bianual d'una línia de P3 entre les escoles Argentona i Les Fonts que, posteriorment, el Departament d'Ensenyament va modificar per una alternança anual. Tal com expliquen els afectats, aquest curs és l'escola Les Fonts la que només té una línia per als infants de tres anys i, per a l'any que ve, esperaven recuperar la segona, “tal com estableix el pacte”. Segons els pares, però, ara l'Ajuntament els ha anunciat que això no es complirà i que l'escola Argentona continuarà amb dues línies de P3, mentre que l'escola Les Fonts es quedarà amb una. L'AMPA ha fet dues concentracions per denunciar-ho, i tenen previst mostrar el seu rebuig a la mesura en el ple municipal de dilluns, a banda de demanar una reunió amb els serveis territorials d'Educació.

Per la seva banda, el regidor d'Educació, Àngel Puig (ICV), va defensar la posició del govern dient que “d'aquesta manera s'assegura que els centres puguin atendre totes les preinscripcions rebudes”, i hi va afegir que d'aquesta manera el 96% dels alumnes de P3 del municipi començaran el curs 2017/2018 a l'escola escollida com a primera opció. Tot i lamentar i entendre el malestar que ha generat aquesta decisió, Puig va avançar que amb vista al curs 2018/2019 cadascun d'aquests dos centres es quedarà finalment amb una línia de P3. El regidor va explicar que aquesta decisió és per la davallada de natalitat al municipi i la necessitat de “no crear un desequilibri” en els grups de classe d'aquestes dues escoles.

LA XIFRA

2
línies
de P3 són les que hauria de tenir l'escola Les Fonts d'Argentona el curs que ve, però només en tindrà una.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia