Educació

Projecte premiat a l'institut de Santa Coloma

Mil euros i sessió al Parlament per als joves d'administració i finances

Un projecte de l'institut de Santa Coloma de Farners ha estat distingit en la convocatòria d'aquest any dels premis Conviure a Catalunya, que atorga l'Associació d'Antics Diputats. Els estudiants de primer curs del cicle de grau superior d'administració i finances rebran 1.000 euros pel projecte de llei de pràctiques remunerades.

Segons explica la professora Neus Guillamet, que ha guiat els alumnes en el projecte, la vintena d'estudiants que cursen l'assignatura Documentació jurídica i empresarial van anar a Barcelona en el taller Soc diputat, soc diputada el 14 de febrer al Parlament.. A partir de llavors, els van convidar a concórrer en la convocatòria del premi, pel qual han rebut la millor valoració en la categoria de projectes de llei de batxillerat i cicles formatius d'FP.

Import i compensació

Els estudiants proposen que l'empresa contractant pagui el 100% del salari de l'alumne en pràctiques, “que ha de ser l'import mínim interprofessional vigent per les 350 hores”. El pla proposa que l'empresari recuperi els diners via bonificacions de la Seguretat Social sempre que contracti l'estudiant per un mínim de sis mesos. Els alumnes faran les seves pràctiques el curs que ve.

A banda dels 1.000 euros, els alumnes –que són d'Arbúcies, Sant Hilari, Maçanet, Santa Coloma, Amer, Riudarenes i Vilobí– que siguin premiats discutiran sobre el seu projecte amb altres alumnes en una sessió a la sala de plens del Parlament el divendres 16 de juny. Hi assistirà la presidència de la institució, Carme Forcadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia