municipal
Premià de Mar pagarà el 75% dels llibres escolars
Aprovada amb el suport del govern, C's i el PP una modificació del pressupost de 622.000 euros per aplicar el curs vinent
L'ajut universal beneficiaria estudiants dels centres públics i concertats
L'Ajuntament de Premià de Mar va aprovar ahir –amb els vots a favor del govern, del PDeCAT i el PSC, i dels grups de C's i el PP– subvencionar el curs vinent el 75% del cost dels llibres i material escolar als alumnes del municipi. L'ajut, de 622.000 euros, serà de caràcter universal i beneficiaria uns 4.000 estudiants, tant dels centres públics com dels concertats. La proposta és la primera acció d'un pacte per l'ensenyament molt més ambiciós orientat a millorar en els propers anys el sector educatiu de la població. El primer tinent d'alcalde, Miquel Àngel Méndez (PDeCAT), explica que la mesura s'emmarca en l'acord assolit el setembre passat amb els grups del PP i C's i que recull la voluntat de millorar la gestió educativa. “Hem estat molts mesos contactant amb tots els centres per recollir de primera mà les seves necessitats i poder donar una resposta efectiva a les demandes”, apunta el regidor. Méndez defensa la urgència de la modificació “per garantir en els terminis previstos que es pugui aplicar sense problemes el curs vinent”. Els diners, segons es va aclarir durant la sessió plenària, sortiran del romanent de tresoreria del consistori i carreguen amb un informe negatiu de l'interventor.
Des de l'oposició, la resta de grups –la Coalició, ERC i Crida Premianenca– van criticar la proposta coincidint a destacar que es tractava d'una mesura “populista, poc equilibrada, desigual i feta sense cap consens”. En aquest sentit, les tres formacions consideren que els diners es podrien haver destinat a altres inversions amb més necessitats.
Durant el debat, el regidor va avançar que els ajuts s'entregaran directament a les escoles, que seran les que s'encarregaran de gestionar-los, amb el suport del consistori, en funció de la despesa que les famílies facin en llibres i material. “L'aposta clara és per la socialització de llibres i material, una situació que alguns centres ja practiquen i d'altres no”, assenyala.
Buscar l'excel·lència
Pel que fa al desenvolupament del Pacte d'Ensenyament, Miquel Àngel Méndez destaca que es tracta d'un projecte d'ampli espectre que vol influir en tots els àmbits educatius i que també recull la reclamació a la Generalitat de les partides pendents. “Parlem d'un compromís dins l'administració local per assolir una millor qualitat de l'ensenyament amb la col·laboració i la participació activa tant dels grups polítics com, sobretot, de la comunitat educativa”, especifica. En aquest sentit, el regidor reitera que el pla s'ha de desplegar de manera progressiva per atendre aspectes com les ajudes a famílies amb alumnes amb necessitats especials, el foment de l'aprenentatge en anglès, la potenciació dels casals d'estiu, l'ampliació dels ajuts en transport escolar en els estudis superiors, el suport per a joves en risc d'exclusió social, la incorporació d'educadors de carrer o el foment de l'aprenentatge de disciplines artístiques i de l'esport, entre d'altres.