Educació

Canviar el seu món

Alumnes, famílies i mestres de l'escola Les Flandes de Piera milloren el seu pati

El projecte podria continuar en espais al poble

L'escola Les Flandes de Piera llueix, des de dissabte, un renovat pati que omple d'orgull els infants, però també famílies i professors.

Més de cent persones es van dedicar a culminar les idees que tota l'escola i la comunitat educativa han anat treballant des de principi de curs. Com recorda una de les mestres de cinquè de primària, Mercè Lázaro, fa gairebé vuit mesos “els nens van dir que el pati era trist i avorrit, que no els agradava com estava”. I allò va ser l'espurna que va encendre el projecte Millorem el pati, que va arrencar amb l'impuls dels dos grups de cinquè, que van ser els encarregats de fer els primers plantejaments i exposar-los als altres alumnes i, també, a les famílies en una reunió.

Lázaro recorda que els infants tenen molt present que ha estat un objectiu aconseguit “tots junts”, en què no ha faltat material aportat pels pares i també un cop de mà de la brigada municipal.

Els laterals de la pista han guanyat jocs pintats a terra com ara la xarranca, els escacs i circuits per a cotxes. Una de les parets s'ha convertit en un rocòdrom i altres, en murals. La zona del bosquet ara té bancs fets amb palets, taules, una cuineta i jocs per experimentar. El projecte ha integrat també iniciatives que ja estaven en marxa, com ara un hort i una granja amb conills i gallines.

Mercè Lázaro creu que “és molt gratificant, perquè els nens poden veure el resultat d'allò que fan”, i explica que els infants que no van assistir a la jornada de dissabte “han quedat amb la boca oberta quan ho han vist”. Sadurní Solà, responsable de comunicació del projecte, considera que es tracta d'un exemple “molt directe” de com els infants poden veure repercussions en el seu entorn i, lluny d'apropiar-se'l, volen que serveixi d'exemple per a altres centres.

Sergi Pérez, tutor de l'altre grup, assegura: “El resultat ens anima a traspassar els murs de l'escola”, i explica que miraran de donar continuïtat al projecte “intervenint en algun parc o alguna petita reforma a Piera”. Pérez sosté: “Al centre ens agrada la idea que l'escola vagi més enllà del que ens toca ensenyar”, i la lliçó que s'emporten els alumnes és que poden canviar el món, començant pel seu propi pati.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Morlans
Vicari de Santa Anna. Publica ‘Capellans cèlibes. Capellans casats’ (Ed.Claret)

“Crec que el celibat dels preveres ha de ser opcional”

Barcelona

Aliada per al futur del català en l’era digital

Barcelona
gastronomia

L’octubre més gastronòmic engega motors

Sant Sadurní d’Anoia
La Garrotxa

Menys incivisme i més respecte a l’entorn a les zones de bany fluvial de la comarca

Olot
SOCIETAT

Terrassa acull el festival vegà més gran d’Europa a l’aire lliure

TERRASSA
SOCIETAT

Barcelona suma 133 agents i ja té 3.431 efectius de la Guàrdia Urbana

Barcelona
SALUT

La Catalunya Central forma en detecció precoç del suïcidi

Vic
CASTELL D’ARO

Restauren la bassa del Dofí, primera zona humida artificial catalana, 35 anys després

CASTELL D’ARO
SOCIETAT

Medinyà es prepara per acollir la 14a Fira del Conte

medinyà