Educació

Educació

A la recerca de joves científics

El Fòrum de Joves Talents reuneix aquesta setmana a Berga els millors expedients acadèmics de 4t d’ESO i 1r de batxillerat del país

L’edició d’aquest any, que és la tercera, se centra en el nexe entre aigua i energia

Un grup de 40 joves de quart d’ESO i primer de batxillerat d’arreu de Catalunya, seleccionats pel Departament d’Ensenyament pel fet de tenir els millors expedients acadèmics del país, participen aquesta setmana en el tercer Fòrum de Joves Talents de Catalunya, que s’organitza al pavelló de Suècia de Berga. El programa s’executa entre ahir, 28 de juny, i dissabte, 1 de juliol.

La finalitat del fòrum és incentivar la ciència i la tecnologia entre els joves de secundària i batxillerat, i reconèixer el talent dels estudiants preuniversitaris de Catalunya. L’acte inaugural, obert a tothom, tindrà lloc avui, 29 de juny, a les dotze del migdia, al Pavelló de Suècia de Berga, amb la conferència Canvi climàtic: impacte en la quantitat i qualitat de l’aigua i en els recursos energètics, a càrrec de Damià Barceló, director de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA).

L’aigua i l’energia

En aquesta tercera edició, la temàtica se centrarà en el nexe aigua-energia. En aquesta línia, els participants es distribuiran en cinc grups de vuit joves. Cada grup, dirigit per experts, debatrà diferents aspectes d’aquesta temàtica, com ara la utilització de l’aigua en la generació d’energia hidroelèctrica, termoelèctrica i dels biocombustibles; o la relació de l’energia amb l’aigua potable i l’aigua residual.

A més, el programa inclou diferents ponències adreçades als estudiants que participen en el fòrum. Entre elles, destaquen les de Rafael Mujeriego, catedràtic d’enginyeria ambiental de la UPC i president de l’Associació de Reutilització Sostenible de l’Aigua (Asersa), i el berguedà Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i Premi Nacional de Recerca 2016. Aquest últim ponent intervindrà en l’acte de cloenda, dissabte, que serà conduït per la meteoròloga de TV3 Gemma Puig.

El Fòrum de Joves Talents és una iniciativa de la UPC i l’Exploratori de Recursos de la Natura, amb el suport de l’Ajuntament de Berga i la Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren la Diputació de Barcelona, l’Escola Politècnica Superior de Manresa, l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i diverses empreses de la Catalunya Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’engega la campanya ‘A les tantes, intactes’

GIRONA
Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions
societat

Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions

Barcelona
societat

Neutralitzada la fuita d’àcid clorhídric pel soc de dos camions a l’AP-7 a Ulldecona

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona
immigració

L’Estat vol agilitzar regulacions i permisos de residència als immigrants

barcelona
medi ambient

Expedient a l’empresa de Polinyà pel vessament al Besòs

POLINYÀ
societat

Marina Port Vell ja pot encabir més iots de gran eslora

Barcelona