Educació

La Generalitat s’obre a finançar el Tecnocampus

El departament s’avé a estudiar, per primer cop, la possibilitat d’establir un contracte programa amb el centre de Mataró

El secretari general d’Universitats diu que el parc ja és “una institució acadèmica de primer ordre”

L’aixeta tancada per al finançament que mantenia la Generalitat amb el Tecnocampus podria obrir-se en un futur proper. El secretari general d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, que ahir va visitar les instal·lacions de Mataró, va admetre que en un context de recuperació econòmica com el que ara hi ha, “no seria dolent” plantejar-se que el Departament d’Empresa i Coneixement establís contractes programa amb tots els centres universitari catalans. “En una visió global de país i tal com es fa en altres llocs, estem oberts a parlar-ne”, es va limitar a dir, sense especificar ni com ni quan es podria materialitzar aquest compromís.

Una de les assignatures pendents del Tecnocampus continua sent la possibilitat que la Generalitat s’impliqui més directament en el projecte per tal d’aconseguir més recursos que ajudin a finançar el centre. Una cooperació que fins ara s’ha negat reiteradament, però que també es vol estendre a altres administracions públiques com ara la Diputació de Barcelona o el mateix Consell Comarcal del Maresme. Per aquest motiu, la regidora de Promoció Econòmica i presidenta del Tecnocampus, Dolors Guillén (CiU), va assegurar que la col·laboració del departament ha de ser clau per al desplegament del nou pla estratègic del recinte empresarial i universitari mataroní, que entre altres objectius preveu la consolidació de les titulacions actuals i el nombre d’estudiants de grau i el creixement de l’oferta de màsters i postgraus. “Hem de seguir evolucionant a tots nivells i ho volem fer al costat de la Generalitat”, va assenyalar Guillén.

Tot i això, el secretari general va aprofitar la visita per lloar les instal·lacions de Mataró i no va dubtar a admetre que avui ja és “una institució acadèmica de primer ordre”. Arcadi Navarro va explicar que la singularitat del Tecnocampus, que combina tres escoles universitàries amb un potent parc tecnològic i empresarial, contribueix de forma decidida no només a donar servei a la comarca, sinó també “a la riquesa del país”. Una prova d’això és que bona part dels estudiants que trien venir a la capital del Maresme, segons Navarro, ho fan en primera opció i provenen de tot Catalunya. “És evident que el projecte va adquirint prestigi a mesura que van passant els anys”, va destacar.

Un altre dels aspectes que va reivindicar va ser l’impuls decidit per a la innovació i la recerca que impera en el parc. Si l’octubre de l’any passat ja es va inaugurar un aulari nou per als estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut a l’edifici veí d’El Rengle, el Tecnocampus té previst habilitar al mateix immoble nous laboratoris però també espais perquè empreses vinculades a l’àmbit sanitari –un dels sectors amb més vitalitat en l’actualitat– s’hi puguin instal·lar. Una incubadora que se sumarà a la que ja hi ha en marxa en una de les torres del recinte i que està especialitzada en les noves tecnologies. L’aposta dona compte, segons Navarro, de la necessitat de millorar les sortides professionals dels futurs graduats.

LES FRASES

El Tecnocampus de Mataró omple el que ha de ser una institució acadèmica de primer ordre
Arcadi Navarro
secretari general d’universitats
El suport de la Generalitat és important perquè avanci el nou pla estratègic
Dolors Guillén
presidenta del tecnocampus

La moratòria de l’anglès

El secretari general d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Arcadi Navarro, també es va referir ahir a la decisió del Consell Interuniversitari d’ajornar l’obligació que tenien els estudiants d’acreditar un cert nivell d’anglès per graduar-se. “Hem de continuar incentivant i premiant tots aquells que el tenen assolit, però hi ha el consens de no castigar a ningú per aquesta circumstància”, va assegurar Navarro, que lamenta que els universitaris catalans no puguin presumir de parlar i defensar-se correctament en aquesta llengua com ho fan els d’altres països de l’entorn. Tot i que la moratòria establerta és per a quatre anys com a màxim, el secretari general espera que es pugui escurçar aquest termini de temps en funció de com evolucioni l’aprenentatge de l’anglès a la universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’engega la campanya ‘A les tantes, intactes’

GIRONA
Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions
societat

Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions

Barcelona
societat

Neutralitzada la fuita d’àcid clorhídric pel soc de dos camions a l’AP-7 a Ulldecona

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona
immigració

L’Estat vol agilitzar regulacions i permisos de residència als immigrants

barcelona
medi ambient

Expedient a l’empresa de Polinyà pel vessament al Besòs

POLINYÀ
societat

Marina Port Vell ja pot encabir més iots de gran eslora

Barcelona