Educació

Ensenyament

Negocien amb alguns consistoris la climatització dels mòduls escolars

Ensenyament vol signar convenis amb cinc ajuntaments per tal que facin les instal·lacions amb vista al setembre

La Fapac va reunir-se ahir amb Polanco

Els serveis territorials d’Ensenyament a Girona han començat a negociar la signatura d’un conveni amb cinc ajuntaments de la demarcació que el mes passat van trobar-se amb el problema de la temperatura extrema als centres educatius dels seus municipis, especialment en els que funcionen amb aules prefabricades. La idea és que els consistoris es facin càrrec, inicialment, de la instal·lació d’aparells d’aire condicionat a les aules i després Ensenyament els retornaria la inversió feta. Així va explicar-ho ahir la presidenta de la Federació d’Associació de Pares d’Alumnes (Fapac) a les comarques gironines, Eva Maria Trias, després la reunió que va mantenir amb el director dels serveis territorials, Josep Polanco, per tractar de diverses qüestions formulades per diferents AMPA. La idea d’aquest conveni entre Ensenyament i els consistoris, que la Fapac veu de bons ull, és accelerar al màxim els treballs i que es puguin dur a terme aquest estiu amb vista al començament del curs vinent. Entre els ajuntaments amb què s’estaria negociant aquest conveni hi hauria els de Quart, Salt i Celrà, entre d’altres.

D’altra banda, i respecte de la manca de personal als centres ordinaris per atendre, durant el servei de menjador, alumnes amb necessitats educatives especials (NEE), el director d’Ensenyament es va comprometre a determinar els centres que suporten aquesta problemàtica i veure les necessitats reals d’acompanyants per a aquest tipus d’alumnes. Trias es va mostrar confiada que el problema es resoldrà amb vista al curs vinent atesa la important afectació que aquesta qüestió té per a les famílies amb fills amb necessitats especials, que veuen que, com que es tracta del servei de menjador, “les diferents administracions es passen la pilota” i no s’afronta de debò el problema, que afecta de ple al dret d’inclusió d’aquests escolars als centres ordinaris.

LA XIFRA

5
ajuntaments
de les comarques gironines han entrat a negociar amb Ensenyament la climatització de les aules.

Retiraran l’amiant de quatre centres

Empreses especialitzades s’encarregaran aquest estiu de retirar l’amiant que hi ha en quatre centres de la demarcació. Es tracta de l’escola Puig d’Arques de Cassà, l’escola Teresa Pallejà de Fortià, l’escola Dalmau Carles de Girona i l’institut Ramon Muntaner de Figueres, segons la informació publicada ahir en el BOPC. Les actuacions als centres de Cassà, Fortià i Figueres inclouen la retirada dels dipòsits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia