L'escola Pau Casals de Montmeló és escollida per participar en el projecte europeu Euronet 50/50

L'escola de primària Pau Casals ha estat un dels tretze centres catalans escollits per participar en un projecte d'àmbit europeu que té com a finalitat conscienciar sobre la importància de l'estalvi energètic per la millora del medi ambient i aprofitament dels recursos existents.

El projecte Euronet 50/50 té com a objectiu principal l'estalvi energètic per part dels centres educatius. L'esforç realitzat pels centres repercuteix econòmicament a l'escola, que rebrà la meitat de l'estalvi econòmic que hagi suposat la reducció del consum energètic.

El projecte Xarxa Europea 50/50 de Centres Educatius compta amb 9 estats: Finlàndia, Portugal, Hongria, l'estat espanyol, Alemanya, Itàlia, Polònia, Grècia i Eslovènia.

En total participen a l'Euronet 50/50 cinquanta centres educatius de primària que crearan una xarxa europea d'escoles a favor de l'estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic.

El concepte 50/50 es va crear al 1994 a Hamburg, a través d'un projecte posat en marxa a Alemanya.

El seu objectiu és compartir incentius econòmics per estalviar energia entre les escoles i els municipis: 50% dels estalvis energètics aconseguits amb les mesures d'eficiència energètica empreses pels alumnes i els professors són retornats monetàriament. L'altre 50% serà un estalvi net per l'administració que paga les factures. Es tracta d'un projecte beneficiari per tothom: l'escola rep recursos financers extres, mentre que les administracions tenen menys costos energètics i escoles energèticament eficients que contribueixen als objectius energètics locals i de canvi climàtic. A cada escola es crearà un Equip Energètic i es portaran a terme auditories per preparar el material educatiu necessari (e-packs) i aplicar les accions per estalviar energia al centre. La participació en una xarxa europea permetrà promoure que altres centres educatius implementin la metodologia 50/50 i intercanviïn informació i bones pràctiques a través d'un espai web de la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.