Educació

Municipal

Sabadell planifica com reduir les desigualtats educatives

El pla per a l’equitat i l’èxit educatiu, que anirà al proper ple, s’implementarà en deu anys

Planteja la creació de dues escoles bressol, dos centres integrals de formació professional i d’instituts escola a Can Puiggener i Torre-romeu

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, presentava ahir el pla per a l’equitat i l’èxit educatiu o, el que és el mateix, “el full de ruta” a seguir per l’Ajuntament vallesà en els propers deu anys amb l’objectiu de reduir la desigualtat educativa. El document, que passarà pel ple l’11 d’octubre, és el resultat del procés participatiu engegat a partir del Fòrum Educatiu de Sabadell i el Consell Escolar. A partir d’una radiografia de ciutat que posa sobre la taula l’existència de diferències substancials entre diferents zones de la ciutat, el pla –que va acompanyat del nou mapa escolar de Sabadell– planteja treballar contra l’absentisme i l’abandonament escolar, lluitar contra la segregació escolar, millorar el rendiment acadèmic que ve condicionat per qüestions socioeconòmiques i les relacions entre el món educatiu i el laboral. Per fer-ho, planteja dividir Sabadell en tretze zones socioeducatives en què vol impulsar la relació entre els centres d’ensenyament i tots els agents de la zona que treballin amb infants i joves, com per exemple centres de salut i esplais. A partir d’aquest mapa, el consistori planteja la construcció de dues escoles bressol municipals que podrien anar a barris com ara la Concòrdia, Gràcia i Covadonga, on s’ha detectat que no hi ha oferta pública. En el mateix marc d’inversions municipals, s’ha planificat la creació de dues seus de l’escola de música al nord i al sud, i una nova ubicació per al conservatori al centre per fer arribar així l’oferta a tota la ciutat.

Pel que fa a les escoles, es proposa la construcció d’un nou edifici de dues línies a l’escola Ribatallada i la creació d’un institut escola al centre Samuntada. El pla fa especial èmfasi en els barris de Can Puiggener i Torre-romeu, i aposta per fusionar els centres existents i crear dos instituts escola, un a cada barri, que siguin un exemple d’excel·lència educativa, segons Berlanga. L’aposta per la formació professional és clara. Planteja crear dos centres d’FP integrals que se sumin al ja existent a Castellarnau. A banda, preveu engegar un centre de noves oportunitats per a menors de 25 anys.

El consistori es compromet a aportar un 7,5% del pressupost municipal a educació en els propers deu anys i espera treballar amb la Generalitat, que ja coneix el pla, per poder implementar-lo.

LA XIFRA

13
és
el nombre de zones en què el consistori ha dividit la ciutat per posar en marxa actuacions concretes del pla
.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra
MOBILITAT

Calafell obre un debat per replantejar el transport urbà

Calafell
societat

La Pirotècnia Pibierzo de Lleó actua per Santa Anna, el dia gran de la Festa

blanes
medi ambient

Talen 11 palmeres per seguretat a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
societat

La CUP exigeix al govern que acabi amb les activitats il·legals a la Gola del Fluvià

sant pere pescador