La Conselleria d'Educació licita les obres de la nova escoleta de Torrent

L'Ajuntament anuncia que l'obra començarà en breu mentre l'oposició es congratula però assegura que tot és propaganda

La Generalitat Valenciana ha anunciat el desencallament del projecte de construcció de l'escoleta número 10 en la localitat de Torrent.

Es tracta d'una obra que suposarà més de huit milions d'euros d'inversió i que ha sortit a licitació després de sortir publicada al Butlletí de la Unió Europea.

Aquesta notícia ha estat ben acollida pel col·lectiu de mares i pares del centre, que han lluitat molt sobre la qualitat de l'ensenyament i de les instal·lacions del centre des de la seua obertura el setembre passat.

El termini perquè les empreses presenten les corresponents propostes, finalitza el proper 29 de març i una vegada transcorregut aquest període, la Conselleria haurà de valorar-les i realitzar l'adjudicació provisional i definitiva.

L'actual situació econòmica per la qual travessen les empreses de la construcció fa preveu que el nombre de propostes que s'hi presentaran serà bastant consistent i això procurarà una resolució ràpida de l'obra.

Aquesta nova escola, començarà a bastir-se després de 25 anys de silenci constructor de centres educatius i disposarà d'una capacitat per a 550 alumnes, mentre que en l'actualitat acull a 210 xiquets i xiquetes entre els tres i els deu anys.

Per als socialistes torrentins, l'anunci de la licitació de l'escoleta número 10 és una important victòria del moviment associatiu de pares i mares que, amb les seues constants reivindicacions, han aconseguit el que altres municipis no poden.

No obstant això, fa l'advertiment al col·lectiu de pares i mares afectades, degut a l'endeutament que pateix la Generalitat, qüestió aquesta que influirà sobre el procés de les obres, ara anunciades. Unes obres que haurien d'haver començat ara fa quatre anys i que fan que l'alumnat implicat faça classes a contenidors provisionals i aules prefabricades.

La unitat fa la força

PERE ROSSELL

Aquesta escoleta de la que ara s'anuncia l'inici de obres en breu, ha patit tres greus incidents des de setembre fins ara. En tan sols quatre mesos, s'ha hagut de tancar les instal·lacions provisionals tres vegades a causa de les deficiències observades als contenidors que fan d'aula a l'alumnat.

Els pares i mares dels joves estudiants implicats, no ho han dubtat ni un sol segon i han acudit periòdicament a les sessions plenàries de la municipalitat torrentina, a fi de posar l'accent sobre les deficiències detectades. Així, l'obertura de paraigües, la sentada dels joves escolars a l'entrada de l'Ajuntament i les contínues concentracions, han fet espavilar l'alcaldessa que, de no ser així, encara viuria en la seua torre de marfil, sense menejar ni un sol dit, malgrat que el primer dia de curs s'embotí en la samarreta groga de la reivindicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.