FORMACIÓ PROFESSIONAL
Promoció de l’FP transfronterera
L’Escola d’Hostaleria de Girona i l’institut Olivar Gran de Figueres han participat en una jornada a Barcelona
Disset escoles de cuina i restauració catalanes i franceses, entre les quals l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i l’institut Olivar Gran de Figueres, van participar dijous en una trobada que tenia per objectiu fomentar la formació professional transfronterera i promoure la cooperació entre els centres i les empreses del sector. Va ser en el marc d’una jornada a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, amb el suport del Departament d’Ensenyament. La trobada va permetre l’intercanvi d’experiències i el debat sobre els currículums català i francès de cuina i gastronomia. Alhora, es va aprofundir la cooperació pel que fa a la mobilitat transfronterera d’alumnes i professors, i es van analitzar els procediments de reconeixement mutu de competències professionals i títols. La jornada de treball s’emmarca dins el projecte PyireneFP, que té un pressupost d’1.980.686,76 euros, cofinançat pel fons europeu de desenvolupament regional (Feder). A més dels dos gironins, van prendre-hi part: l’institut Cavall Bernat de Terrassa, l’institut de Tona, l’Institut d’Hoteleria i Turisme de Lleida, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, l’institut Joan Ramon Benaprès de Sitges i l’institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat.