Educació

A punt l’edició amb més projecció internacional del certamen Robolot

Serà l’escenari de la presentació d’un programari gratuït revolucionari

Se celebra el segon cap de setmana de maig i inclou el concurs de robots

El certamen de robòtica didàctica Robolot, que se celebrarà el 12 i 13 de maig a Olot, és el marc escollit per un equip internacional d’enginyers per presentar un programari gratuït que pot funcionar sobre qualsevol maquinari i que té com a peculiaritat que els programes funcionen de forma autònoma dins de la placa, sense necessitat d’estar connectats a l’ordinador. És una eina revolucionària que es donarà a conèixer durant la jornada d’intercanvi d’experiències, dissabte 12 de maig al Casal Marià d’Olot. Els seus creadors estaran del 7 al 12 de maig a la residència Faber d’Olot treballant en aquest projecte que presentaran mundialment durant el Robolot 2018.

El concurs de robots, que és l’activitat que va originar el Robolot ara farà disset anys, es farà el diumenge 13 a la Sala El Torín d’Olot i a l’envelat ubicat a l’exterior. El concurs es dividirà en diferents categories. D’una banda, hi haurà els tradicionals Minisumo Lego, Obert Minisumo, Reptes Lego i Rastrejadors Velocistes. La vessant pedagògica del Robolot, però, ha fet que, cada any, s’hagi anat donant més importància a l’apartat educatiu que al competitiu. En aquest sentit, hi haurà també un concurs de projectes robòtics i un altre de Robots Impresos i 3DBots.

Aquests últims incorporen una categoria per premiar aquells alumnes que hagin construït des de zero el seu robot. D’aquesta manera, es vol reconèixer la feina feta per aquells estudiants que, en comptes de comprar un robot comercial ja construït, l’han ideat, imprès i programat ells mateixos. En aquesta mateixa línia, el Robolot 2018 potenciarà la vessant de projectes STEAM, que combinen ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques. Una de les categories del concurs estarà dedicada a aquest tipus de projectes i oberta a totes les edats.

LA XIFRA

16
edicions
són les que s’han celebrat fins ara del Robolot i cada any l’organització hi ha introduït novetats.

Tallers de robòtica per als més joves

El Robolot ha programat (dia 12 a la carpa sobre el Torín) cinc tallers per a nens de 7 a 12 anys. Es tracta dels tallers Impressió 3D, 3DBot Scratch, Lego WeDo 2.0, Snap4Arduino i ArduinoBlocks. Precisament, aquest últim és una novetat. Es tracta d’una nova tecnologia de programació gràfica molt senzilla, pensada per a persones sense coneixements d’informàtica per iniciar-se en el món de la robòtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El pregó de la futbolista Melanie Serrano enceta la Festa Major

BLANES
societat

Un bus sense frens envesteix turismes i xoca amb la boca de metro de la línia L5 al Carmel

Barcelona

El periodista Ramon Iglesias, pregoner de la Festa Major

PORTBOU

S’engega la campanya ‘A les tantes, intactes’

GIRONA
Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions
societat

Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions

Barcelona
societat

Neutralitzada la fuita d’àcid clorhídric pel soc de dos camions a l’AP-7 a Ulldecona

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona