Educació

El govern espanyol portarà la derogació dels aspectes “més lesius” de la llei Wert al Consell de Ministres

Vol aprovar la reforma d’aspectes essencials de la Lomqe abans de Nadal

Celaá assegura que servirà per retornar les competències a les autonomies

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha assegurat aquest dimarts que el seu executiu portarà al Consell de Ministres la derogació dels aspectes “més lesius” de la Lomqe abans de Nadal. “Estem perfilant les redaccions alternatives dels aspectes que ens sembla que més vulneren la igualtat d’oportunitats i quan les tinguem ens posarem a parlar amb les forces polítiques, les CCAA i els agents socials” ha dit. Segons Celaá, l’objectiu és “revertir” la llei i “retornar a les CCAA aquelles competències que ja tenien” abans de la Llei Wert i que “és raonable que les tinguin perquè són competències d’organització”.

En un esmorzar informatiu a Madrid, Celaá ha recordat que el dia que es va aprovar la Lomqe tots els grups menys el PP van oposar-se a la nova llei i van manifestar públicament la voluntat de revertir la llei quan arribessin al govern.

“Els nostres equips estan elaborant un primer esborrany que inclou les modificacions i després diàleg constructiu amb tots els grups parlamentaris” es “buscarà el màxim grau d’acord en aquestes mesures”. “Tenim a voluntat de dedicar aquesta tasca els pròxims tres mesos per a finals d’any tenir un projecte de llei que aprovi el Consell de Ministres”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia