Educació

L’escola modular de Vidreres estarà a punt al febrer

L’edifici del Sant Iscle tindrà una sala polivalent d’ús municipal

L’Ajuntament avança la inversió (2,9 milions)

L’escola Sant Iscle de Vidreres tindrà un edifici nou el febrer del 2019. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament, que paga els 2,9 milions d’euros d’inversió. L’acord amb el Departament d’Ensenyament, però, és que el govern li’n tornarà la meitat: 50.000 euros aquest any i mig milió els tres següents (2019, 2020 i 2021).

El consistori ha triat una estructura de mòduls per avançar els terminis i disposar abans de l’escola, que és a la pineda d’en Masó. L’escola de Castell d’Aro ha estat el mirall per deixar a curt termini el vell Sant Iscle, un edifici construït fa més de 50 anys, ampliat per fases i amb problemes d’aluminosi. Des de fa un parell de mesos, les obres permeten constatar com es col·loquen els mòduls, que fan 75 m². En total, se n’hauran de col·locar 32. L’escola és a la pineda d’en Masó i tindrà una sala polivalent de 300 m² i una biblioteca. Aquesta sala polivalent també serà d’ús municipal fora de l’horari escolar.

Avançar la solució

A Vidreres hi havia un projecte d’escola nova des del 2009. Segons converses amb Ensenyament, el centre ocupava la posició número 80 en la llista del govern, però la situació exigia avançar la solució.

L’alcalde, Jordi Camps (CiU), recorda que, fa mig any, l’Ajuntament va demanar un crèdit de 3,2 milions d’euros, cosa que ha significat “un esforç”. “Però fer-ho era una necessitat”, hi afegeix. L’Ajuntament de Vidreres ha hagut de fer un pla econòmic i financer, però l’endeutament municipal és d’un 70%, afirma Camps.

Quan acabin les obres, els escolars de primària estrenaran l’escola. Els d’infantil continuaran a prop del vell edifici. Segons dades del padró municipal d’habitants (i que recull l’últim número de la revista local Rec Clar), Vidreres té 8.201 habitants, amb data del 15 de setembre.

LA XIFRA

75
metres
quadrats fa cada mòdul de la nova escola Sant Iscle. L’Ajuntament ha triat fer-la amb estructura modular.

El trasllat dels mòduls fins a la pineda

En una primera fase, la futura escola Sant Iscle tindrà una línia, en lloc de les dues de l’actual. El trasllat es farà a meitat del curs, segons fonts de l’Ajuntament, que admet que ha calgut fer alguns equilibris. El trasllat de la trentena de mòduls ha obligat a habilitar nous espais d’aparcament i alliberar carrers per permetre que el camió que els transportava pogués accedir fins a la pineda d’en Masó. Els responsables de l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària (Construccions d’Aro) van reunir-se, el mes d’octubre, amb els veïns per informar-los de la situació. El vell edifici serà la seu d’un centre de dia (primera fase) i residència per a gent gran (segona fase). Ahir, durant la festa de la vellesa, es van donar detalls del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Protesta visual a Castelldefels contra el desmantellament del carril bici

Castelldefels
INFRAESTRUCTURES

La represa del servei a l’L5 dilluns tanca un estiu d’obres al metro

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

Consulta popular a la Bisbal del Penedès sobre el nou polígon industrial

La Bisbal del Penedès
Trànsit

Es manté la reducció dels accidents mortals a les carreteres fins a l’agost

barcelona
comerç

Guia del comerç singular, significatiu i sostenible de Ciutat Vella

Barcelona
SERVEIS

Riudecanyes torna a perforar el subsol per recuperar l’abastament d’aigua potable

Riudecanyes
SOCIETAT

Reobren les platges de Torredembarra que van tancar per una tintorera

Torredembarra
Olot

Un documental sobre longevitat inclourà l’olotina Maria Branyas

Olot
PATRIMONI

Sant Miquel de Campmajor vol restaurar la torre medieval i l’església de Briolf

SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR