Manifestació de torrentins davant la Generalitat Valenciana

Els pares de l'alumnat motòric de l'escola pública El Molí, denuncien l'estat d'abandó amb que la Conselleria d'Educació tracta els seus fills

Dimecres 24 de març, les 20 hores, hi ha prevista una concentració de pares i mares de l'escola pública El Molí de Torrent, en senyal de protesta pel tracte que la Conselleria d'Educació dispensa a l'alumnat amb deficiències motòriques del centre.

En l'actualitat a l'escola pública El Molí d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, hi ha 16 xiquets i xiquetes amb deficiències motòriques i d'altres discapacitats que necessiten d'educador. La ràtio legal establerta per les normes de la pròpia conselleria d'Educació és de 4 ó 5 alumnes per educador i, actualment, tan sols hi ha dos educadors a l'esmentat centre de referència per atendre les necessitats de tota la localitat.

Davant d'aquesta circumstància, els pares i mares de l'alumnat implicat, han realitzat diverses peticions d'ampliació de plantilla davant la Conselleria i fins i tot ha estat acceptada la seua petició, però aquesta és l'hora que, a més de no remetre cap nou educador o educadora que s'hi faça càrrec de la demanda, dels dos educadors existents en l'actualitat, un d'ells es troba de baixa, amb la qual cosa, l'alumnat afectat es troba absolutament desemparat i està únicament atés gràcies a la bona voluntad del claustre de professors del centre.

També s'ha sol·licitat ampliació de l'horari del fisioterapèuta, a fi d'atendre millor les necessitats d'aquest alumnat, extrem que també va estar acceptat per l'administració autonòmica sense que arribe l'hora de poder fer realitat aquestes demandes fetes pel sector de pares i per l'associació del centre.

Aquest col·lectiu, denuncia la situació i és per això que dimecres 24 de març acudiran a les portes de la Generalitat Valenciana a fi de fer-li arribar les queixes plantejades i les solucions que ells mateix aporten, davant el president de la Generalitat, en considerar que els seus fills no es troben atesos segons marca la legislació vinent i en atenció als seus drets reconeguts.

Topetem amb un roc

PERE ROSSELL

No ens referim a cap Reglament Orgànic de Centre (ROC). Ens referim a la regidora del ram de l'ajuntament de la vila, Lola Roc, que no ha tingut sort amb la seua gestió al capdavant d'aquesta àrea municipal. Quan no li demanen la construcció d'una escoleta infantil necessària per a la zona alta de l poble, se li esbalota l'aviram amb necessitats dels més necessitats. Però mentrestant, tot i la bona voluntat de l'alcaldessa del poble, les seus peticions topeten sempre contra el roc del seu conseller. Tota la problemàtica que s'hi viu en el camp educatiu torrentí està aturada pel roc de la conselleria. Ara; això sí, el que està en mans de l'alcaldia, es compleix de totes totes. Per això ha regalat terrenys a la universitat catòlica perquè desplace a Torrent unes aules. Tira, no està tot perdut i al regne del cels sempre li guardaran una parcel·leta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.